Uutiset

Ylihärmän Kamariteatteri lupaa: Sirkusryhmä Cirque du Pauvre tuo iloa ja naurua tähän ankeaan aikaan

Syksyllä 2020 Kamariteatteri esitti Agatha Christien kirjoittaman Hiirenloukun, jossa esiintyivät muun muassa Outi Riihimäki  rouva Boylena ja Satu Linko neiti Casewellinä. Maaliskuussa ensi-iltaan tulee aivan toisenlaista hupia.
Syksyllä 2020 Kamariteatteri esitti Agatha Christien kirjoittaman Hiirenloukun, jossa esiintyivät muun muassa Outi Riihimäki rouva Boylena ja Satu Linko neiti Casewellinä. Maaliskuussa ensi-iltaan tulee aivan toisenlaista hupia.
Kuva: ARKISTOKUVA: SAMULI KOIVUSALO
  • Komiat

Ylihärmän Kamariteatterissa nuorisoseurantalolla nähdään tänä keväänä kantaesitysnäytelmä Cirque du Pauvre. Tuottaja Maaria Koivula-Talkkari luonnehtii teosta sanoilla absurdi ja karnevalistinen.

Alussa Sirkusryhmä Cirque du Pauvren jäsenet valmistautuvat huimiin temppuihinsa, mutta köyhän miehen sirkuksessa kaikki ei mene ihan putkeen. Vauhti ja vaaralliset tilanteet seuraavat toisiaan show´n edetessä levitaatiosta yksipyöräisellä ajoon ja burleskista kahtia sahaamiseen. Oman mausteensa soppaan tuovat improvisoidut kohtaukset ja runot.

– Kamariteatteri halusi tänä vuonna näytelmän, joka erityisesti tuo iloa ja naurua tähän ankeaan aikaan ja samalla haastaa Kamariteatterin tapaan näyttelijät pois mukavuusalueeltaan. Valmista tekstiä ei löytynyt, mutta onneksi saatiin tälle porukalle varta vasten räätälöity teksti, mikä on oikeasti ihan huikea, Koivula-Talkkari kehuu.

Vaihtoehtoisen sirkusspektaakkelin ovat kirjoittaneet Mari-Johanna Kettula ja Katja Kujala. Kujala myös ohjaa sen aisaparinaan Teemu Kettula.

Cirque du Pauvre saa ensi-iltansa perjantaina 17. maaliskuuta. Muut esitykset ovat 18.3., 24.3., 25.3., 26.3., 31.3., 1.4. ja 2.4.

Lavan valloittavat Aura Hurtamo, Satu Linko, Mari-Elina Kottari, Kirsi Ruotsala, Tero Hurtamo ja Annika Ylipelkonen. Työryhmään kuuluvat myös temppujen konsultoiva asiantuntija Ville Kangas, äänistä ja valoista vastaava Marko Hannus, lavastajat Marko Hannus, Ville Kangas ja Tero Hurtamo sekä puvustaja Kirsi Ruotsala.

Näytelmä valmistuu yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli