Uutiset

Vuoden ärjyin 2022 on Kleimolan Scania ”T-Rex” Ylihärmästä

story-image
Kuva: Jouni Hievanen
  • Komiat

Ylihärmäläisen Kuljetusliike Hannu Kleimolan ajoneuvoyhdistelmä voitti kuljetusalan lehden Ajolinjan tämänvuotisen Ärjykisan. Palkittu auto on läpeensä vihreä, ja sen ohjaamon kyljessä virnistää tyranniliskojen kuningas T-Rex.

– Esa Kleimolan 5-vuotias poika Iiro Kleimola tykkää dinosauruksista. Iiron ideasta lähtivät syntymään Scania R500 "T-Rex" HCT-yhdistelmän teippaukset ja sisustus, Ajolinjan päätoimittaja Jouni Hievanen kertoo. Esa Kleimola on yrityksen nykyinen toimitusjohtaja.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Iiro Kleimola vastaanotti pääpalkinnon isänsä Esa Kleimolan kanssa. Sen luovutti Kärcherin Etelä-Pohjanmaan alue-edustaja Olli-Matti Rintala.
Kuva: Jouni Hievanen

Vuodesta 1983 lähtien järjestetty Ärjykisa ratkeaa lukijaäänestyksellä. Hievanen selvittää, että vuoden 2022 Ajolinjan neljässä numerossa oli alkukilpailut, joista pääsi finaaliin neljä kuorma-autoa. Loppukilpailuäänestys alkoi joulukuun puolivälissä ja kesti kaksi kuukautta. Äänet annettiin tekstiviesteillä ja sähköpostilla.

– Loppukilpailussa olivat mukana myös alavieskalaisen Karja Rahti Pudaksen eläinkuljetusauto, ranualaisen Jukka Hanhisuannon rekkaveturi omapidenteisellä ohjaamolla sekä Maanrakennus Valkaman vaihtolava-auto Kangasalta. Tiukimman kisan Kleimola kävi eläinkuljetusauton kanssa.

Ärjykisan äänestäjät ovat pääosin kuljetusalan ammattilaisia. He kiinnittävät Hievasen mukaan huomiota yleensä auton päällirakenteeseen.

Kolmannessa polvessa toimivalla Kuljetusliike Hannu Kleimolalla on 11 ajoneuvoyhdistelmää. Niillä ajetaan MSK Cabinsilta Ylihärmästä ohjaamoja ja varaosia Suolahden traktoritehtaalle .

– Kleimolan auton lavaan on tehty kiinnikkeet, joihin traktorien ohjaamot on nopea sitoa, Hievanen kuvailee voittajaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli