Uutiset

Tarve kuntoiluvälineille tai sydäniskurille? Aisaparin uusi hanke tukee yhdistysten kalustohankintoja

Aisapari-hankkeen kautta yleishyödyllinen yhdistys voi hakea tukea esimerkiksi sydäniskuriin.
  • Komiat

Aisapari on käynnistänyt Pikkolo5-teemahankkeen, josta yleishyödylliset yhdistykset voivat hakea tukea hankintoihinsa.

Hankkeella voidaan tehdä kalusto- ja laitehankintoja yhteisiin tiloihin tai parantaa harrastusmahdollisuuksia.

– Voidaan hankkia esimerkiksi uusia välineitä kuntoiluun, hankkia tieto- tai kokoustekniikkaa tai parantaa äänentoistoa. Turvallisuutta voi parantaa hankkimalla vaikkapa sydäniskureita tai aggregaatteja. Voi myös tavoitella kestävää kehitystä hankkimalla ilmalämpöpumppuja tai muuta energiansäästöä tai kierrätystä edistävää laitteistoa ja kalustoa, tiedottaja Päivi Kultalahti opastaa.

Hankinnat voivat olla kustannuksiltaan 750 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Tuki on 65 prosenttia kustannuksista. Tuki ei koske remontteja eikä hankintoja, jotka edellyttävät rakennus- tai toimenpidelupia.

Hakuaika päättyy perjantaina 29.10.

– Toimi ajoissa, niin saadaan hakemukset nopeasti hallituksen käsittelyyn. Hankintoja ei saa tehdä ennen kuin Aisaparilta tulee päätös alahankkeen hyväksymisestä. Lomakkeita ja ohjeita saa Aisaparin toimistoilta ja Varautumalla valmiutta -tilaisuuksista sekä kotisivulta.

Aisapari on kuuden eteläpohjalaisen paikkakunnan yhteinen kehittämisyhdistys, Leader-ryhmä, joka tarjoaa toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta. Hankkeiden rahoitus tulee maaseuturahaston kautta EU:lta ja valtiolta ja alueen kunnat ovat sitoutuneet rahoittamaan 20 prosentin osuuden hankkeisiin tarvittavasta julkisesta osuudesta. Hankehakijat suorittavat omarahoitusosuutensa rahana tai talkootyönä.

Leader-rahoituksella voidaan tukea esimerkiksi yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, yleishyödyllisiä investointeja ja alueen kehittämistä, kylätoimintaa, harrastusmahdollisuuksia ja palvelutarjontaa sekä kansainvälistä toimintaa.

– Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa, Kultalahti toteaa.

Päätökset Aisaparissa tekee yhdistyksen hallitus, johon kuuluu edustajia jokaiselta paikkakunnalta.

Hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuussa. Kauhavan alueelta hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Aulikki Salo, Juha Hakomäki, Petri Hietamäki ja Senja Rissanen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli