Uutiset

Viikonvaihteessa pidettävän Power Truck Show´n aloittava rekkaconvoy valtaa tiet torstaina

Richard Fearn osallistuu Power Truck Show’hun tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Hän saapuu Härmään Barnsleysta Isosta-Britanniasta.
Richard Fearn osallistuu Power Truck Show’hun tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Hän saapuu Härmään Barnsleysta Isosta-Britanniasta.

Power Truck Show´n aloittava rekkaconvoy saapuu Härmään tämän viikon torstaina 11.8.

- Kulkue tuo mukanaan kovatasoisen kattauksen autonäyttelyyn osallistuvia rakennettuja ja maalattuja autoja, kertoo Hannele Loukasmäki tapahtumajärjestäjä PTS Messut Oy:stä.

Power Truck Show järjestetään Alahärmässä Powerpark huvipuistossa tulevana viikonloppuna 12.-13.8. Rekkaconvoy’ta voidaan pitää Power Truck Show’n epävirallisena aloituksena. Loukasmäki sanoo, että se on erittäin odotettu tapahtuma Suomen maanteillä.

- Myös muualla Suomessa torstaina tiet ovat täynnä toinen toistaan upeammin rakennettuja ja maalattuja rekkoja, kun kuljetusalan ammattikuskit ympäri Suomen suuntaavat työvälineidensä kera kohti Härmää. Rekkaconvoy antaa pienen ennakkonäytöksen siitä, mitä Power Truck Show’n autonäyttelyssä tullaan näkemään.

Rekkaconvoy kerää vuosittain letkaan noin 40-50 rakennettua ja maalattua rekkaa, kuorma-autoa sekä myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Helsingin Vuosaaren satamaan saapuu näyttelyautoja muun muassa Englannista, Italiasta, Itävallasta ja Sveitsistä. Norjan, Ruotsin ja Tanskan autot saapuvat Naantalin satamaan. Pisimmän matkan Härmään tekee Englannin autot, joille matkaa kertyy yli 3000 kilometriä suuntaansa.

Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Pirkanhovissa.

- Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien ja se johdattaa letkaa koko loppumatkan Härmään. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään.

Yleisö voi käydä ihailemassa rekkoja satamissa ja pysähdyspaikoilla. Teiden varret ja pysäköintialueet ovat täynnä yleisöä, jotka ovat tulleet katsomaan upeita rekkoja ja toivottamaan autoilijoille hyvää matkaa tapahtumaan.

- Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvea.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pierre Häll saapuu Naantalin satamaan torstaiaamuna tällä erikoisella vuosimallin Chevrolet Coella.
Pierre Häll saapuu Naantalin satamaan torstaiaamuna tällä erikoisella vuosimallin Chevrolet Coella.

Jos sattuu olemaan Helsingissä torstaina, rekkoja voi bongata jo Vuorsaaresta, jonne saapuu torstaiaamuna 11.8. kello 9.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät omatoimisesti ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia.

Ruotsista saapuvat näyttelyautot saapuvat Naantalin satamaan torstaiaamuna 11.8. noin kello 7.00. Ne lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee autoja Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Pirkanhovissa noin kello 11.00.

- Pirkanhovissa on pieni pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 11.30 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä. Rekkaconvoyn reaaliaikainen seuranta alkaa Lempäälän Pirkanhovista, Loukasmäki kertoo.

Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Neste Jalastuulessa noin kello 14-14.30. Siellä autoilijat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen rekkaconvoy lähtee kohti Härmää ja Power Truck Show’ta. Hinausautot K. Sulinko pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien.

- Kiho ja Sulinko yhteistyössä pitävät reaaliaikaista seurantaa päällä, josta pääset seuraamaan kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti sivulla www.kiho.fi/rekkaconvoy. Aikataulut ovat toki liukuvia. Julkaisemme päivityksiä rekkaconvoyn etenemisestä Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli