Yritystuki tuo tärkeän ensiavun

Kriisitilanteessa luodut järjestelmät eivät ole onnistuneet tavoittamaan kaikkia yrittäjiä, joiden toimintaa kevään rajoitukset ovat vaikeuttaneet. Useilla yrityksillä tilanteen vaikutukset näkyvät vasta kuukausien päästä. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Kauhavan alueyhteyshenkilön Jari Syväjärven mukaan Kauhavan yksinyrittäjätukia eivät ole kaikki siihen oikeutetut yritykset hakeneet.

– Tukea olisi 400 yksinyrittäjälle, mutta sitä on hakenut vain noin 150 yrittäjää. Elokuun loppuun asti on aikaa, muistuttaa Syväjärvi.

Kauhavan alueella toimii noin 800 yksinyrittäjää.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko muistuttaa, että tukea tarvitaan, jotta päästään pahimman yli. Uusi korona-aalto on tulossa ja rajoitukset saattavat taas tulla voimaan.

– Yksinyrittäjän tuki on toiminut hyvin, ja yrittäjän kannattaa tätä hakea. Sen sijaan Valtiokonttorin kustannustuki on ollut yrittäjille pettymys. Hylkäysprosentti on ollut yllättävän suuri.

Uusi Kauhavan ja Lapuan yhteinen UUKA, Uutta kasvua kohti Härmänmaalla -koronahanke tarjoaa neuvontaa muun muassa tukien hakemiseen.

Lue jutut ja yrittäjien haastattelut Komiat-lehdestä 29.7.2020

Outi Rantala