Ylihärmässä ammutaan kovilla

Reserviläisurheiluliiton ilma-asemestaruudet ratkotaan reilun viikon päästä, 9. ja 10. maaliskuuta, Ylihärmän yläkoululla. Ylihärmän reserviläiset ry isännöi kyseistä kisaa ensimmäisen kerran.

– Hoidamme järjestelyt Härmän Seudun Ampujien avustuksella. Seuralla on vankka kokemus isojen ampumaurheilutapahtumien järjestämisestä, ja hyvä yhteistyö yhdistysten välillä luo edellytykset myös tämän arvoisen valtakunnallisen tapahtuman saumattomaan läpiviemiseen, Ylihärmän reserviläisten sihteeri ja kilpailun johtaja Jukka Yliketola sanoo.

Yleisölle avoin ja ilmainen tapahtuma alkaa avajaisilla lauantaina kello 9.30.

Yliketolan mukaan vuotuiset mestaruusammunnat keräävät yleensä 100 – 180 ampujaa. Tänä vuonna määräaikaan mennessä ilmoittautui noin 130 urheilijaa.

– Enemmänkin olisi sopinut, mutta näillä mennään. Osallistujia tulee kattavasti koko Suomen alueelta, valtaosa kuitenkin Pohjanmaalta, ampumaurheilun vankalta alueelta.

Kilpailussa ammutaan normaalit ilma-aselajit eli ilmakivääri ja ilmapistooli. Sarjoja on D16-sarjasta aina H80-sarjaan asti. Joukkuetulokset lasketaan myös ennakkoon nimettyjen reserviläispiirien ampujien yhteistuloksista.

– Uutta aikaisempiin Reserviläisurheiluliiton kisoihin verrattuna on se, että nyt ammutaan ensimmäisen kerran elektronisiin taululaitteisiin, joissa ilmakiväärin osuman tulos lasketaan pisteen kymmenyksissä. Vastaavia taululaitteita käytetään nykyisin kaikissa kansainvälisissä ja myös Suomessa järjestettävissä, ennätyskelpoisissa kilpailuissa, Jukka Yliketola sanoo.

– Tulosten seuraaminen isolta näytöltä on tuonut ampumaurheilua myös entistä enemmän niin sanotuksi yleisölajiksi. Katsojat voivat jännittää suorituksia ja hörppiä samalla kahvit ja pikkupurtavat Härmän Seudun Ampujien koulun ruokalaan järjestämässä kisakahvilassa.