Yli sata paikallislehden näköislehteä vapaasti luettavissa viikonlopun ajan

Lukuisat paikallislehdet ovat avanneet näköislehtensä yleisölle postilakon vuoksi. Vaikka lakko ei vaikuta varhaisjakeluun ja suurin osa lehdistä saadaan toimitettua tilaajille, lakko vaikeuttaa Postin perusjakelussa olevien lehtien toimituksia.

Avoinna olevien näköislehtien linkit on koottu Sanomalehtien Liiton verkkosivuille osoitteeseen www.sanomalehdet.fi/paikallislehtien-nakoislehtia-maksutta.

– Suomalaisilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus tutustua elämään eri puolilla Suomea yli sadan paikallislehden kautta, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

– Innostamme ihmisiä tutustumaan lehtiin Pureudu paikallisiin -kampanjalla.

– Käynnissä on lisäksi leikkimielinen kilpailu siitä, miten monta paikallislehteä viikonlopun aikana ehtii lukea. Toivottavasti moni myös intoutuu tilaamaan itselleen laadukasta ja vastuullista paikallisjournalismia.

Painettuja lehtiä on lakon aikana noudettavissa lehtien konttoreista ja noutopisteistä. Lehtiä myös kuljetetaan tilaajille talkoovoimin.

– On ihailtavaa, miten aktiivisesti ja kekseliäästi paikallislehdissä on tartuttu toimeen tässä poikkeustilanteessa. Halu palvella asiakkaita on suuri, Hannikainen iloitsee.

Postilakon aikana vapaasti luettavien lehtien joukossa on myös Komiat-lehti.