Yli 65-vuotiaat saavat vaihtaa rokotevalmisteen 3. toukokuuta lähtien

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kertoo tämänpäiväisessä tiedotteessaan, että koronarokotteiden saatavuus on jatkunut hyvänä. Tähän mennessä 5510 ihmistä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on linjannut, että toukokuun alusta lähtien yli 65-vuotiaat voivat halutessaan saada Pfizer-Biontechin tai Modernan koronarokotteen AstraZenecan rokotteen sijaan. Alle 65-vuotiaat saavat tällä hetkellä automaattisesti joko Pfizer-Biontechin tai Modernan rokotteen.

Mikäli yli 65-vuotiaalla asiakkaalla on varattuna 3.5. tai sen jälkeen aika AstraZenecan koronarokotukseen, hän voi halutessaan vaihtaa rokotusajan Pfizer-Biontechin koronarokotukseen.

Kaksineuvoisesta painotetaan, että jos rokotteen vaihtaa, myös rokotuksen saamisen aikataulu muuttuu. Jo varattu aika tulee perua hyvissä ajoin. Rokotusaikaa ei voi vaihtaa viime tingassa vasta rokotuspäivänä, sillä silloin vapautuvalle ajalle ei ehditä enää kutsua ketään toista rokotteen ottajaa. Rokotustilaisuudessa on vain yhtä rokotevalmistetta kerrallaan käytössä, eikä rokotevalintaa tehdä rokotustilaisuudessa.

Kaksineuvoisesta muistetaan, että on erittäin tärkeää pitää kiinni koronarokotusten tehosteannosten aikatauluista. Omat menot tulee pyrkiä järjestämään siten, että rokotteelle voi tulla annettuna aikana.

Kaksineuvoisen alueella ei ole tullut ilmi uusia koronatartuntoja viimeksi kuluneen viikon aikana.