Yleisöllä on kisoja seuraamaan vapaa pääsy: SM-tason nuorten yleisurheilua viikonloppuna Kauhavalla ja Lapualla

Yleisurheilun nuorten moniottelujen suomenmestaruuskilpailut sarjoissa 14-22 -vuotta käydään Kauhavalla ja Lapualla tulevana viikonloppuna.

Lisäksi nuoret alle 13-vuotiaat kilpailevat piirinmestaruuksista. SM-kisoihin on ilmoittautunut noin 180 ja piirinmestaruuskisoihin noin 100 ottelijaa. Kilpailijat jakautuvat suunnilleen tasan kummankin kaupungin yleisurheilukentälle.

Kauhavalla otellaan SM-sarjat P14, T15, N17, M19 ja M22 sekä piirinmestaruussarjat T9, T10, T11, P12 ja P13. SM-sarjat ovat keränneet hyvin sarjojen kärkiurheilijat mukaan.

– Kauhavalla kilpailee muun muassa N17-sarjassa tänä kesäsnä Nuoten olympiapäivilllä Bakussa voittoon otellut ja uuden Suomen ennätyksen tehnyt Saga Vanninen sekä nuorten arvokisoissa Suomea edustaneet Juuso Toivonen (M19), Leo Uusimäki (M22) ja Eucabeth Kivikangas (N17), kertoo Arto Valkama Kauhavan Wisasta.

Wisan urheilijoista mukana ovat Kauhavalla Taavi Lautamus (P14) ja Lapualla Elli Seppänen (T14).

– Molemmilla on hyvät mahdollisuudet taistella hyvistä sijoituksista, Valkama toteaa.

Nuorten otteluissa kilpailee noin 30 kauhavalaista nuorta urheilijaa, joista lähes kaikki edustavat Wisaa.

Kilpailujen järjestämien on Kauhavan Wisalle ja Lapuan Virkiälle suuri ponnistus.

Kilpailut alkavat molempina kilpailupäivinä, lauantaina ja sunnuntaina kello kymmeneltä ja kestävät iltakuuteen. Katsojilla on vapaa pääsy kisoja seuraamaan.