Yleisö pääsee sittenkin PowerParkin maanantain raveihin, yleisöalueen väkiluku rajataan 500 henkeen

Aluehallintovirasto julkaisi perjantaina uuden ohjeistuksen. Sen mukaan urheilutapahtumissa 500 hengen yleisörajaan ei lasketa niitä tapahtuman kilpailijoita ja toimitsijoita, jotka eivät ole yleisön kanssa samalla alueella.

Uusi ohjeistus laittoi vipinää maanantaina PowerParkin raviradalla järjestettävien ravien järjestäjiin. Eilen perjantai-iltana raviradan toimijoiden kesken syntyi päätös, jonka mukaan ravit juostaan yleisön läsnä ollessa. Ravit alkavat PowerParkin radalla maanantaina 1.6. kello 16.

Ravit ovat Härmän raviradan perinteiset kesäravit, jotka järjestetään poikkeuksellisen koronakevään takia PowerParkin raviradalla ja hieman tutusta ajankohdasta poiketen.

– Pyydämme yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja hyvässä järjestyksessä. Raviradan alueella on runsaasti tilaa, joten parveilla ei tarvitse. Raviväki on kovaäänistä väkeä, joten keskustelut pystyy hyvin käymään turvaetäisyyksien päästä, Härmän raviradan puuhamies Pentti Mäki kertoo.

Yleisöalueella on totopelien lisäksi myynnissä kahvia, pullaa ja makkaraa.

– Raviradan yläkatsomo ja itse ravintolatilat ovat vielä maanantain raveissa suljettuina, Mäki täsmentää.

On hyvin todennäköistä, että maanantain ravit ovat ensimmäinen sulkuajan jälkeinen yleisötapahtuma. Joka tapauksessa Härmän ravitapahtuma jää raviurheilun aikakirjoihin ensimmäisinä koronakevään jälkeisinä raveina. Myös Kuopiossa juostaan ravit maanantaina 1.6., mutta niiden alkamisaika on vasta kello 18.

PowerParkin huippunopealla kaviouralla nähdään ylihuomenna poikkeuksellisen kovatasoisia ravureita. Kaikki uransa 12 lähtöä voittanut ori Landen Paukku saa vastaansa kotiradan Wauhtin, Hannu Hietasen valmentaman ja ohjastaman viime vuonna yli 78 000 euroa ansainneen Joriinin sekä Jouko Tarvaisen Hevillän.

Lämminveristen lähdöissä nähdään muun muassa valjakko Markku Hietanen ja Troopers sekä Reima Kuislan omistama ja valmentama Big Sky Hurricane, joka tekee paluun radoille puolentoista vuoden kilpatauon jälkeen.