Yhdeksän uutta tartuntaa ja yksi koronakuolema, rokotukset edenneet sairaanhoitopiirissä suunnitelmien mukaan

Sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 8.4. yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

– Näistä valtaosa on peräisin ulkomailta, muut liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Erityisesti Huhtalan päiväkodin tartuntojen nopea eteneminen viittaa herkästi tarttuvaan muuntovirukseen, vaikkakaan tarkempaa sekvensointitulosta ei ole vielä käytössä. Tartuntojen kokonaismäärä on 764, selvittää ylilääkäri Matti Rekiaro.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla ei ole Rekiaron mukaan koronapotilaita, terveyskeskusten vuodeosastoillakin vain muutama.

– Tällä viikolla koronaan on menehtynyt yksi iäkäs henkilö, yhteensä koronakuolemia on alueellamme 22.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 95 117. Eilen on tutkittu 510 näytettä. Ilmaantuvuus on 27,5/100 000 asukasta. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 53 uutta tartuntaa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut koronapandemian perustasolla 23.3. alkaen.

– Epidemiatilannetta arvioidaan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin seuraavassa kokouksessa. Tämänhetkiset rajoitukset ja suositukset ovat voimassa huhtikuun loppuun asti, Rekiaro kertoo.

Hänen mukaansa Etelä-Pohjanmaalla rokotustoiminta on edennyt suunnitelmien mukaisesti.

– Alueemme väestöstä 19,9 prosenttia on rokotettu vähintään kertaalleen. Se on koko maan keskiarvoa (18,5 %) hivenen korkeampi.