Y-Kinossa sekaannus ja Valmentaja-elokuvaan joustava lippu

Valmentaja-elokuvan suora tapahtumalähetys Tennispalatsista Helsingistä Y-Kinoon (Komiat 10.10.2018) ei onnistukaan, koska silloin Y-Kinossa on menossa toinen esitys.

– Luulin, että suora lähetys olisi samalla ensi-ilta, mutta tapahtuma olisikin jo edellisiltana, jolloin Y-Kinossa esitettäisiin aiemmin päätetty Giselle-baletti, en halua perua sitä. Itse elokuva kyllä nähdään Y-Kinossa ensi-illassa keskiviikkona 17.10., selvitti Ilkka Peura Y-Kinosta maanantaina Komiat-lehdelle.

Hän mainitsi myös, että Y-Kino ja Valmentaja-elokuvan tuottaja ja ohjaaja Tuukka Temonen ovat tehneet ”historiallisen sopimuksen joustavan lipun hinnasta”.

Se on voimassa kauhavalaisteatterin kaikissa Valmentaja-näytöksissä muttei muissa elokuvissa.

– Normaalin eli kymmenen euron lipun lisäksi on myös halvempi, kuuden euron lippu niille, joille hinta on kynnyskysymys lähteä katsomaan elokuvaa. Temonen pohti tällaista käytäntöä vieraillessaan hiljan Y-Kinossa, ja minä tietenkin halusin toteuttaa sen hänen kanssaan, Ilkka Peura jatkoi.

Kyseiseen elokuvaan voi ostaa myös 16 euron piletin.

– Se mahdollistaa kotimaisen kulttuurin tukemisen: lisähinta käytetään tulevan kotimaisen elokuvan tekemiseen, siitä ei jää teatterillemme ylimääräistä.

Entä kuinka toimitte halvimpien lippujen kanssa?

– Tuotantoyhtiö hyvittää osuudestaan Y-Kinoa.

Mia Kärkkäinen

>>>>>>> Stashed changes