Wisan tyttökaksikko edustaa Suomea lentopallon EM-kilpailuissa – ottelut alkavat lauantaina

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkue aloittaa EM-kisaurakkansa lauantaina Kroatian Zagrebissa. Joukkueessa ovat mukana myös kauhavalaiset Iida Pöllänen ja Eerika Koivuniemi. Wisan tytöillä on selvät sävelet kesän kohokohtaa varten.

– Tavoitteena on pärjätä EM-kisoissa ja näyttää isoille maille, mitä on joukkuepelaaminen, Koivuniemi ja Pöllänen toteavat.

Suomi ei hävinnyt tammikuussa Färsaarilla pelatuissa EM-karsinnoissa erääkään. Joukkue on leireillyt karsintojen jälkeen ahkerasti Kuortaneen urheiluopistolla.

– Keväällä pidimme viikon mittaisen leirin joka kuukausi. Muuten pelaajat ovat harjoitelleet omissa seuroissaan. Leiritys tiivistyi kesää kohti mentäessä. Yksi tärkeä tapahtuma oli myös Rovaniemen Power Cup, jolloin pelattiin kolme harjoitusottelua, päävalmentaja Mikko Korhonen kertoo.

Viimeiset kuviot EM-kisoihin hiottiin kesä-heinäkuun vaihteessa maajoukkuerippikoululaisten kanssa.

Päävalmentaja listaa joukkueen vahvuuksiksi syöttö- ja torjunta-puolustuspelin sekä tiiviin yhteishengen.

– Tavoitteenamme on mennä alkulohkosta jatkoon eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Saksa, Kroatia, Ranska, Venäjä ja Slovenia.

– Suosikkeja kisoissa ovat perinteisesti ”isot lentopallomaat”, Korhonen sanoo.

Toisen järjestäjämaan eli Italian kanssa Triestessä puolestaan pelaavat Belgia, Turkki, Serbia, Hollanti ja Romania.

Suomen avauspeli on lauantaina kello 21.00 Saksaa vastaan. Alkulohkojen kaksi parasta etenee välieriin, kolmoset ja neloset pelaavat sijoista 5-8 ja kahden viimeisen kisat päättyvät lohkopeleihin (sijat 9-12). Mitaliottelut pelataan Italiassa ja sijoitusottelut Kroatiassa.