Wisalle mitalivärisuora SM-halleista

Kauhavan Wisan Tomi Valkama ja Eerika Koivuniemi menestyivät erinomaisesti yleisurheilun nuorten SM-hallikisoissa, jotka käytiin sunnuntaina Tampereella tiukkojen koronarajoitusten keskellä. Valkama otti kultaa ja hopeaa, Koivuniemi pronssia. M22-sarjan pituushypyssä käytiin tiukka kilpailu voitosta ja mitaleista. Tomi Valkama avasi kisan 669 senttiä kantaneella hypyllä ja paransi tulostaan seuraavilla kierroksilla tuloksin 682 ja 692 ollen siinä vaiheessa toisena.

Kaksi seuraavaa pitkää hyppyä Valkama astui yli, mutta viimeisessä hypyssä kaikki osui kohdalleen. Nappiponnistus lankulta ja hyvä venytys ilmassa toivat hypylle mittaa peräti 719 senttiä. Valkama siirtyi kisan kärkeen 3 sentin erolla Kristian Peltolaan. Siinä vaiheessa Peltolalla oli vielä viimeinen hyppy käyttämättä. Hyppy meni kuitenkin yliastutuksi, joten parin välivuoden jälkeen Valkama otti jälleen pituushypyn halli-Suomen mestaruuden. Voittotulos on Valkaman ennätys, kun mukaan otetaan sekä halli- että ulkoratatulokset. Entinen ennätys parani 18 senttiä.

Tomi Valkama osallistui myös 60 metrin aitajuoksuun, jossa sijoittui hopealle tuloksella 8,80.

N17-sarjassa kilpaileva Eerika Koivuniemi osallistui lauantaina 60 metrin ja sunnuntaina 300 metrin kilpailuun. Sunnuntain taistelu 300 metrillä oli erinomainen. Vielä 60 metriä ennen maalia Koivuniemi taisteli voitosta, mutta lopussa 2 juoksijaa osoittautui paremmaksi. Aika 40,93 on hänen paras hallissa juoksemansa aika, kesäennätys on noin sekunnin parempi.

– Eerikan suorituksessa näkyi kisojen puute. 300 metriä on maitohappoja nostava matka, ja huipputuloksiin pääseminen vaatii muutamia kisoja alle. Valitettavasti koronatilanteesta johtuen ei täällä kotimaakunnassa päästy juoksemaan vastaavaa matkaa kertaakaan kisassa eikä muualle ollut mahdollisuus vallitsevista rajoituksissa johtuen mennä, valmentaja Arto Valkama sanoo.

– Tulos osoittaa, että perusta on hyvä ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesää.

Lauantaina Koivuniemi osallistui 60 metrin alku- ja välieriin. Ajat olivat 8,09 ja 8,08. Loppukilpailupaikkaa ei irronnut.