Viime kesänä kuvattu Muistoseurat 3,5 tulee ensi-iltaan kahden viikon päästä

Järvilakeuden kansalaisopiston ensimmäinen koko illan elokuva ”Muistoseurat 3.5 - Haku päällä” saa ensi-iltansa 18.6. Y-Kinossa Kauhavalla. Viime kesänä kuvattu elokuva oli tarkoitus esittää jo vuodenvaihteen tienoilla, mutta tuolloin suunnitelma kariutui koronan takia.

– Normaaliaikoina kesäaikaan sijoittuvat elokuvien ensi-illat ovat olleet katsojamääriltään taloudellisia itsemurhia, mutta luotamme, että näin koronakaranteenien jälkeen tämäkään ei välttämättä pidä paikkaansa, työryhmä kommentoi toiveikkaana elokuvan Facebook-sivulla.

– Sen toki ratkaisee uskollinen yleisömme.

Käsikirjoittaja Leea Keto avaa juonta kertoen, että koko illan elokuvassa päähenkilöt Kale ja Pena ovat päättäneet unohtaa perinteeksi tulleen ajelun Ransu-autolla pitkin maakuntaa.

– Edesmenneen Anteron naiset kuitenkin repäisevät ja lähtevät omalle reissulleen. Kuskiksi saadaan Kalen vaimo Marja-Terttu, ja tottahan anoppikin änkeää mukaan. Mutta mitä tapahtuu, kun Kale ja Pena joutuvat yllättäen kantamaan vastuuta monen miehen edestä?

”Muistoseurat 3.5 - Haku päällä” sisältää lähes kokonaan aikaisemman ”Muistoseurat 3 - Haaveita ja harha-askelia”. Elokuva on saanut täydennystä uusista kohtauksista, jotka valaisevat muun muassa Ansan ja Unelman liiketoimia. Muistoseurat 3 päättyi hääjuhlaan. Elokuvan jatkuessa tapahtuu kuitenkin erilaisia kommelluksia, ja vastavihitty sulhanenkin katoaa. Pian kaikilla onkin haku päällä, tavalla tai toisella.