Velhot emännöivät halloweenia huomenillalla Kauhavan torilla, Yrittäjät järjestävät toripäivän

Vuosi sitten Lions Club Ilmatar jätti halloweenin koronan takia kokonaan juhlimatta. Huomenna torstaina 28.10. velhot emännöivät ilonpitoa terveysturvallisesti Kauhavan torilla.

– Oli musertavaa tehdä viime vuonna se päätös, ettei mitään pidetä, mutta järki piti ottaa käteen. Nyt halusimme järjestää taas jotain. Halloweentapahtuma on niin tärkeä osa Kauhavan syksyä, tykätty ja suosittu, klubin presidentti Päivi Rantavuori sanoo.

– Kun näkee lasten silmät, kaiken sen innon, siitä saa itsekin niin paljon.

Rantavuori kehuu Ilmattaren jäsenten idearikkautta ja luettelee, millaista tarjontaa he ovat aivoriihissään kehitelleet.

– Yritämme pitää perinteistä kiinni esimerkiksi velhojen kioskilla, yllätyspusseilla ja kurpitsan heitolla. Arpajaiset ovat uutta, samoin ilmaiset jutut. Kotikärryistä etsitään hämähäkkiä muitten ötököitten seasta ja pelottavasta olkilaatikosta silmämunia. Meillä on myös naisia, joilta halukkaat voivat käydä kysymässä, että karkki vai kepponen.

Sää on ikuinen arvoitus. Rantavuori lupaa kuitenkin, etteivät velhot anna asian häiritä.

– Vaikka sataisi, me olemme torilla. Lapset eivät tunnetusti ole sokerista. Ja saimme onneksi Kauhavan Yrittäjiltä luvan käyttää osaa kojuista. Toivottavasti pääsemme taas vuoden päästä nuorisoseuralle.

Tapahtuman tuoton Ilmatar käyttää entiseen tapaan hyväntekeväisyyteen. Kohteet se päättää myöhemmin.

Ilmatar ajoittaa ohjelmansa iltaan, mutta Kauhavan Yrittäjät ry virittelee torin laatoille halloweentunnelmaa jo puoliltapäivin.

– Tulossa on lättykahvila ja kauppiaita, joilla on myynnissä ainakin paistettuja muikkuja, metrilakua, muita karkkeja, leipää ja laukkuja. Vapaana on vielä muutama paikka, markkinatoimikunnan jäsen Aila Lehtorinne vinkkaa.

– Myös yrittäjillä on oma koju, jossa paistamme makkaraa.

Anu Nahkala