Varaudu hyvän sään aikana parin illan ilmaisella kurssilla, joita tarjolla Kauhavan joka pitäjässä

Kahden illan maksuttomat Varautumalla valmiutta -kurssit käynnistyvät ensi viikolla Kauhavalla. Kursseja on tarjolla jokaisessa kaupunginosassa.

– Kurssilla on tarjolla opastusta omatoimiseen varautumiseen ja turvallisuuden rakentamiseen kotona ja kylällä. Mukana ohjelmassa on myös sydäniskurin käytön opastus, kertoo Aisaparin kehittämissuunnittelija-tiedottaja Päivi Kultalahti.

Kurssin järjestävät yhteistyössä Aisaparin Kylille-hanke ja Järvilakeuden kansalaisopisto. Elvytysnäytöksen tarjoaa Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hanke.

Kurssikierros alkaa ensi viikon maanantaina 13.9. Alahärmästä Voltin kotiseututalolta.

– Kurssit pidetään tiiviillä aikataululla aina joko maanantai-keskiviikko tai tiistai-torstai-iltoina samalla viikolla. Tilaisuus alkaa aina iltakuudelta, Kultalahti selvittää.

Kauhavan kurssi käynnistyy heti tiistaina 14.9. Mäenpään kylätalolla ja toinen kurssi-ilta on torstaina. Kortesjärven ensimmäinen kurssi-ilta on maanantaina 20.9. Kitkan majalla ja Ylihärmässä aloitetaan tiistaina 21.9. Tempauksen kylätalolla Kankaan kylällä.

– Lisätietoja kursseista löytyy kansalaisopiston ohjelmasta ja opiston kautta voit myös ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta järjestelyjen vuoksi toivottavaa.

Ilmoittautumisia ottaa vastaan Aisaparilla Päivi Kultalahti, jolta saa myös lisätietoja.

– Voit osallistua minkä alueen kurssiin tahansa – tai vaikka useampaan. Kannusta kaveritkin mukaan, tarjolla on kaikille tarpeellista tietoa ja materiaalia. Osallistujien kesken on arvontaa, Kultalahti jatkaa.

Muutakin uutta on tulossa: Aisapari käynnistää loppuvuodesta teemahankkeen, jossa kylillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus hakea tukea hankintoihin.

– Tarvittaisiinko teidän kylällä tai yhdistyksessä esimerkiksi sydäniskuri, aggregaatti, lämpöpumppu, tieto- ja kokoustekniikkaa, harrastevälineitä tai muuta tarpeellista yhteiseen käyttöön. Kyselyyn voi vastata osoitteessa bit.ly/Pikkolo5 tai laita sähköpostia aisapari@aisapari.net, Kultalahti vinkkaa.