Valkosilla vaikeuksia vaativilla ralliteillä

F-rallisarjan kauden toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa Valkonen Motorsportin kuljettajien Anssi ja Matias Valkosen kilpailu sujui kaksijakoisesti. Anssi keskeytti ykköspaikalta, mutta Matias keräsi tärkeitä pisteitä. AL Härmää edustavat Valkoset ovat kuitenkin molemmat hyvissä asemissa sarjan kannalta.

Kuhmoisten kilpailu ajettiin Suomen MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla, mikä tarkoitti, että tiestössä on myös hyppyjä. Moni rikkoikin autonsa juuri näissä hyppyreissä.

Anssi Valkosen ja kartanlukija Jani Pohdon kilpailu yleisen nuotista ajettavassa luokassa sujui voittoa tarjolla -tyylillä viimeiselle erikoiskokeelle asti. Anssi Valkosen kilpailu oli nousujohteinen. Viiden erikoiskokeen rallissa hän ajoi viidenneksi, toiseksi ja oli kaksi kertaa nopein EK-ajoissa. Matka kuitenkin tyssäsi viimeisellä erikoiskokeella.

– Hypyn alastulossa autosta hajosi vetoakseli. Reissu jäi siihen, ja tuloksena olivat nollapisteet tähän kilpailuun, Anssi Valkonen kertoi.

Avauskilpailun voittaja Markus Hellström oli loukannut kätensä eikä ajanut Kuhmoisissa, joten jatkossa Hellström ja Valkonen jatkavat omia taistelujaan sarjassa kesäkuussa.

– Nythän olisi ollut iskun paikka pistetilanteessa, mutta maalissa pytyt ja pisteet jaetaan. Kuhmoisissa oli Suomen hienoimmat ja haastavimmat tiet. Oli nautinto rallata, luokkaansa 13,8 sekunnilla ennen viimeistä erikoiskoetta johtanut Anssi Valkonen totesi.

Sarja jatkuu kesäkuun alussa, ja sinne on uusia eväitä.

–Pohdon Jani on mennyt kartturina nuotinluvussa ”valovuoden” eteenpäin. Itsekin olen oppinut paljon, koska sehän on täysin yhteistyötä. Jatkon kannalta tykkään enempi ajaa kesällä, ja BMW:hen tulee huollon lisäksi lisää virityksiä, joten kyllä me taistellaan ihan sarjan kärkisijoituksista. Tiukat taistelut on makoosia, Anssi Valkonen mietti tulevaa.

Matias Valkosen ja kartanlukija Markus Peltosen kilpailu ei tuloksellisesti mennyt toiveiden mukaan, mutta pistetilanne sarjassa on hyvä, kun kaksikko on toisena myös AL-Härmää edustavan Ville Puumalan kanssa. Junioreiden yleiskilpailun kahdeksas ja oman luokan neljäs tila eivät olleet Matias Valkosen mieleen.

– Tiet oli hienot, mutta itse ajaminen ei onnistunut koko päivänä. Toisella erikoiskokeella tuli vilppilähtö, mikä ei tosin meidän tulosta ratkaissut, Matias Valkonen tilitti. Hän on velipoikansa Anssin tapaan rallin suhteen kesäkuski.

– Kesällä ralli on vapaampaa. Auto on hyvässä kunnossa, joten jatkossa kaikki on itsestä kiinni.