Valkosilla vahva avaus F-rallisarjassa

F-rallisarjan avauskilpailu Hankasalmella 2. helmikuuta oli hyvä Autoliitto Härmää edustaville Anssi ja Matias Valkoselle. Anssi ajoi yleisen nuottiluokassa toiseksi ja Matias junioreiden yleiskilpailussa kolmanneksi sekä oman luokkansa toiseksi. Junioreissa ajetaan ilman nuotteja.

Anssi Valkonen kartanlukijananaan Jani Pohto ajoivat kuuden erikoiskokeen kilpailussa yhden pohja-ajan, sijoittuivat kerran toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi. Eniten eroa pohja-aikoihin tuli neljännellä ja viidennellä erikoiskokeella.

– Neljännellä erikoiskokeella tauon jälkeen ajoin vain liian varovasti. Viidennellä auto sammui penkkaan nojaamisen jälkeen risteyksessä. Siinä meni noin 10 sekuntia ylimääräistä aikaa, Anssi Valkonen laski.

Hän oli todella tyytyväinen sarjan avauksen tulokseen. Kaksikko jäi voittaja Markus Hellströmille vain 1,9 sekuntia.

– Tiukille meni. 70 erikoiskoekilometriä ajettiin, ja tuo on ero. Se meni yli odotusten. Olemme tehneet paljon töitä BMW-kilpurin kanssa, ja muutokset ovat onnistuneet. Auto on nyt tosi hyvä, kauhavalainen ynnäsi.

Matias Valkosen kyydissä istuu Markus Peltonen. Anssin velipoika on yhtä tyytyväinen Revontulirallin antiin. Junioreiden kolmas tila ja vain 1,6 sekuntia oman luokan kakkostilaan ei tullut kuitenkaan helpolla. Matias Valkonen muisti yhden tosiasian: sijoitukset selviävät vasta maalissa.

– Kilpailun alussa oli takertelua omassa ajossa, mutta loppua kohti se petraantui. Kovin oli tiukkaa koko kisa, sillä kärjessä ajaneille tuli ongelmia, ja nousimme sitäkin kautta tuloksissa. Kyllä siellä penkat pölisi, mutta sitähän se talviralli on, Matias Valkonen totesi.

BMW 325 on saanut hyvää hoitoa Härmän suunnalla.

– Autoa on päivitetty kaikin puolin. Se toimii nyt hyvin, Kauhavalla asuva Matias Valkonen kehuu.

Hän tiedostaa mikä on sarjassa ajamisen juju.

– Sarjan toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa on tarkoitus jatkaa tasaisuutta. Se on sarjan kannalta tärkeää, toiseksi korkeimmat sarjapisteet kuitannut Matias Valkonen miettii.

F-rallisarja jatkuu Kuhmoisissa 23. helmikuuta.

Vesa Rauhala