Valkoset ja Koski mukana Rallin F-cupin kesäkauden avauksessa – ”Tämä voitto menee kaikkien muiden menestysten edelle”

Rallin F-cup siirtyi kesäkaudelle lauantaina ajetussa Mäntsälä-rallissa. Mukana vauhdissa olivat myös Anssi ja Matias Valkonen, Anssi yleisen nuotista ajettavien luokassa ja Matias ei nuotista ajettavien luokassa.

Anssi Valkonen kartanlukijanaan Lapuan Urheiluautoilijoita edustava Jani Pohto juhli yleiskilpailun sekä luokkansa voittoa 12,1 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Jaakko Ollikkalaan. Valkoselle ja Pohdolle kellotettiin seitsemästä erikoiskokeesta kahdella nopein ja kolmella toiseksi nopein aika. Kaksi kertaa he olivat kolmansia.

– Se oli tasaista tekemistä. Ainut murhe oli kuudennella erikoiskokeella, kun BMW:n etupyörä otti ahneessa ajolinjaleikkauksessa kiveen ja se väänsi pyörää hiukan vinoon, Anssi Valkonen kertasi kilpailuaan. Rallin aikana myös keli vaikeutti ajamista.

– Keli meni niin, että alussa tien pinnat olivat kosteita ja yllätyksenä meidänkin numerolla (15) liukkaita. Neljännellä ja viidennellä erikoiskokeella satoi jo enemmän. Alkoi ja loppui nopeasti, voittaja kuvaili.

– Autoomme tuli tähän kilpailuun uusi sekventaali-vaihdelaatikko, jossa on eteen-taakse-kaavio. Ajoimme ennen rallia 130 kilometriä testiä, ja vaihdelaatikko tuntui heti tosi hyvältä, Valkonen kehui.

– Tämä voitto menee kaikkien muiden menestysten edelle. Päätimme jo nuotitusaikana panostaa neljänteen erikoiskokeeseen, ja se onnistui. Sarjaa johtava Joonas Lindroos teki samoin, mutta hän teki siellä ajovirheen, ja se oli etu meille, sarjassa sijalle seitsemän noussut Anssi Valkonen tiivisti.

Valkonen ja Pohto nähdään seuraavaksi viivalla SM-Pohjanmaa-rallin Suomi Cup -luokassa 18.-19. kesäkuuta.

Matias Valkosen ja Markus Peltosen ajokkiin tuli samanlainen vaihdelaatikko kuin Matiaksen velipojan Anssin autoon. Matiaskin sopeutui hyvin sen käyttöön. Kaksikko ajoi luokkansa kolmanneksi minuutin ja 31,4 sekuntia voittajalle jääneenä. Eroa kakkostilaan tuli 40,3 sekuntia.

– Kärki meni kovaa, ja onhan heillä enempi kisakokemustakin. Olen kyllä omaan ajooni tyytyväinen, vaikka eroa kärkeen onkin liikaa, Matias Valkonen sanaili.

– Kun talvikaudelta on kaksi keskeytystä, oli tärkeää, että pääsimme maaliin ehjällä autolla, sarjassa sijalla 12 jatkava Valkonen jatkoi.

Niinikään AL-Härmää edustava kortesjärveläinen Jari Koski oli mukana Anssi Valkosen voittamassa luokassa. Ihan terävimpään kärkeen ei nyt vauhdin puolesta ollut mahdollisuuksia. Koski oli maalissa kahdeksas kaksi minuutia ja 38 sekuntia Valkoselle jääneenä.

F-cupin sarjassa on nyt pidempi tauko, kun seuraavaksi kisataan vasta 18. syyskuuta Laitilassa.

Vesa Rauhala