Tilaajalle

Vähäsanainen valtuusto päätti pitää veroprosentin ja kiinteistöveroprosentit ennallaan

Kauhava jatkaa nykyisellä tuloveroprosentilla, joka on 21,75. Veroprosentti on tällä hetkellä 0,39 prosenttiyksikköä Etelä-Pohjanmaan keskiarvoa korkeampi ja ollut viimeiset seitsemän vuotta samalla tasolla.

Illan kaupunginvaltuuston päätös oli kaupunginhallituksen esityksen mukainen. Myös kiinteistöveroprosentit päätettiin pitää ennallaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Teemu Hakalan (kesk.) mukaan korotukselle ei ole painetta nykyisessä tilanteessa.

Budjettivalmistelun loppuvaiheeseen yllätyksen toi kaupunginhallituksen vastikään päättämä lasten kotihoidon kuntalisä, jota esittivät keskustan ohella SDP, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. Kotihoidon tuesta aiheutuvien kustannusten kattamiseen vuodelle 2022 on kuitenkin löytynyt ratkaisu, joten veronkorotustyökalua ei tarvittu.

Lisää aletaan maksaa Kauhavalla alle 3-vuotiaasta lapsen kotona hoitamisesta 1.8.2022 alkaen, jos valtuusto hyväksyy talousarvioesityksen joulukuussa.

– Kaupungin vuoden 2022 talousarvion valmistelussa näyttää siltä, että vuoden 2022 osalta päästään nollatulokseen. Mukana ei ole kertaluonteisia myyntivoittoja kuten tämän vuoden talousarviossa, Hakala totesi.

Kuluva vuosi näyttää päätyvän tämän hetken tiedon valossa talousarvion mukaiseen tulokseen eli niukasti plussalle. Kaupungin taseessa on kertynyttä ylijäämää lähes 7 miljoonaa euroa. Vuodesta 2023 eteenpäin kunnille on luvassa valtionosuuksien korotuksia.

– Kaupungin talous on vakaa, Hakala kiteytti.

Veroprosenteista ei käytetty salissa ainuttakaan puheenvuoroa. Esityslistan asiat käsiteltiin kaikkineen tunnissa.

Marianne Lähde