Tilaajalle

Tulipalo lähti kattosaumojen liitostöistä, työmaa selvisi vähillä vahingoilla

Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ristaniemi kertoo, että tieto rakenteilla olevan Steelcompin hallin tulipalosta tuli työmaalta eilen torstaina välittömästi palon syttymisen jälkeen.

Vauriot olivat tiedosa nopeasti. Tulipalo syttyi torstaina puolen päivän jälkeen.

– Nyt on kuitenkin jo vauriot tiedossa ja selvisimme säikähdyksellä. LVI-asennuksia ei ole vielä tehty ja seinille ei tapahtunut mitään, joten ainoastaan kattoa on vaihdettava. Suurin asia tietysti on, että henkilövahinkoja ei sattunut, Ristaniemi selvitti eilen.

Kyseessä on Steelcomp Oy:lle rakenteilla oleva noin 5 000 neliön rakennus Kauhavantiellä.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Keijo Kangastie kertoi iltapäivällä palon saaneen alkunsa kattotulitöistä.

– Elementtisaumoja on liitetty toisiinsa ja siitä on palo lähtenyt. Bitumi syttyy helposti, palaa kuumasti ja tuli leviää nopeasti. Tuhat neliötä kattoa on tuhoutumassa. Muuten palo on saatu rajattua.

Sammutus ylös katolle on Kangastien mukaan haasteellista.

Sammutustyöt jatkuivat useita tunteja.

– Palo on kymmenen metrin korkeudessa, joten sitä on hieman haasteellinen sammuttaa. Vettä kuluu paljon ja sitä ajetaan säiliöautoilla.

Kangastie kertoo, että tehdasrakennus on sisältä vielä soralla, joten tulipalon jäljet on helppo siivota.

– Palon rajoittaminen onnistui hyvin ja vauriot pystytään korjaamaan. Vahinkoja on vaikea arvioida, mutta ainakin tämä on helppo korjata ja rakenteelle ei aiheutunut isommin vahinkoa. Ainoastaan tuhoutuneet kattoelementit on vaihdettava.

Hallin rakennuttaja on Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy, joka rakentaa hallia Steelcomp Oy:lle. Toteuttaja on Seinäjoen Rakennustekniikka Oy Seira. 5500 m2 hallin rakentaminen alkoi viime toukokuussa.

Hihat laitettiin heti heilumaan ja jo iltapäivän aikana selvisi, että uutta kattomateriaalia on saatavilla nopealla aikataululla.

– Rakennuksen on tarkoitus valmistua helmikuun loppuun mennessä, eikä tulipalo vaikuta lopulliseen aikatauluun. Välitavoitteisiin se voi jonkin verran vaikuttaa, kun on aikataulutettuja koneasennuksia ja muuta, mutta näitä ei voi vielä tarkemmin arvioida, Ristaniemi kertoo.

Marika Eikkula