Torstaina kuusi uutta tartuntaa: Epidemia jälleen kiihtymisvaiheessa Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina 26.11. kuusi uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 292. Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa.

Keskussairaalassa on hoidettavana kuusi koronapotilasta ja alueen terveyskeskusten vuodeosastoilla neljä.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 47 790. Eilen tutkittiin 481 näytettä.

Viimeisen kahden viikon aikana on Etelä-Pohjanmaalla todettu 100 koronavirustapausta. Viimeisen viikon aikaan todettuja tapauksia on 68.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan siirtyneen epidemian perustasolta uudelleen kiihtymisvaiheeseen. Edellisen kerran kiihtymisvaiheessa oltiin lokakuussa 5. - 28.10.

– Nyrkin tuolloin antamien määräaikaisten suositusten myötä tartuntatilanne alkoi rauhoittua, mutta paheni uudelleen 11.11., jolloin virus levisi Järvi-Pohjanmaan alueella ja aiheutti runsaasti myös joukkoaltistumisia. Tartuntojen määrät ovat jälleen reilussa nousussa, selvittää ylilääkäri Matti Rekiaro.

Lokakuussa todettiin yhteensä 85 tartuntaa ja nyt marraskuun tähänastinen lukema on jo 121. Kiihtymisvaiheen yhtenä kriteerinä pidetään myös positiivisten näytteiden osuuden kasvua. Viimeisen viikon ajalta positiivisten näytteiden osuus on 2,2 %.