Tonttipörssi kokoaa yksityisten tontit kartalle

Kaupunki avaa tonttipörssin yksityisille maanomistajille. Tavoitteena on tarjota palvelu, jossa tontinhakija voi tutustua kaupungin tonttitarjonnan lisäksi yksityisten omistuksessa oleviin tontteihin. Mahdollisen tonttikaupan valmistelevat ja tekevät aina omistaja ja ostaja sopimallaan tavalla. Kaupunki ei osallistu kaupanvalmisteluihin.

– Kaupungin rooli on tässä toimia tiedon välittäjänä, ei kaupantekijänä yksityisten omistamien tonttien osalta. Palvelun tarkoituksena on esitellä olemassa olevaa tonttitarjontaa mahdollisimman monipuolisesti, kaavoituspäällikkö Päivi Raski kertoo.

– Kaupungin asemakaava-alueilla on reilut sata rakentamatonta, yksityisten omistuksessa olevaa tonttia, joille kaupunki on rakentanut jo infran. Toiveena olisi, että ensisijaisesti nämä tontit lähtisivät rakentumaan, mutta myös haja-asutusalueen tontit ovat tervetulleita tonttipörssiin yhtä lailla.

Tonttipörssi perustuu tontin omistajan luovuttamiin tontti- ja yhteystietoihin. Omistaja vastaa antamiensa tietojen luotettavuudesta ja antaa lisätietoja tontista.

Kaupunki lähestyy kirjeitse yksityisiä tontin omistajia, joiden tontti sijaitsee asemakaava-alueella ja joihin infra on jo valmis. Kirjeen mukana lähetetään lomake, jolla tontin tiedot voi ilmoittaa tonttipörssiin. Tonttinsa voi ilmoittaa tonttipörssiin vapaasti myös kaupungin kotisivuilla.