Tilaajalle

Tekninen lautakunta: koulu, päiväkoti ja eläinlääkärin talo myyntiin

Tekninen lautakunta esittää yksimielisesti kaupunginhallitukselle, että Ylihärmän eläinlääkärin talo, Kankaan koulu ja kortesjärveläisen päiväkoti Sateenkaarentuvan vanhat tilat pannaan myyntiin. Asian lautakunnalle valmistellut tilapäällikkö Ulla Salminen perusteli ratkaisua viittauksella kaupungin kiinteistöstrategiaan. Sen mukaan elinkaarensa lopussa ja vajaakäytössä olevat rakennukset myydään, puretaan tai jalostetaan uuteen toimintaan.

Kankaan koulun tekninen lautakunta nostaisi myyntilistalle opiskelun siellä päätyttyä kevätlukukauteen 2019. Sateenkaarentupa jäi tarpeettomaksi kaupungille, koska lapset ja henkilökunta joutuivat kesällä 2017 siirtymään sisäilmaongelmien takia Purmojärven koululle, ja Kortesjärven päiväkotiratkaisua valmisteleva toimikunta on päätynyt esittämään uuden päiväkodin rakentamista.

Ylihärmän eläinlääkärintalo oli tarkoitus kunnostaa vapaa-ajanviettotarkoitukseen, kun se jäi tyhjilleen ryhmäperhepäiväkodin muutettua uuteen päiväkotiin. Remontti alkoi jo, mutta tekninen lautakunta keskeytti saneeraushankkeen 11.6., sillä purkutöiden yhteydessä ulkoseinistä ja yläpohjan eristeistä löytyi mikrobivaurioita. Salmisen mukaan 55 prosentin peruskorjausasteen takia korjaaminen ei ole suositeltavaa.

Kankaan koulu on rakennettu vuonna 1911 ja peruskorjattu vuonna 1961. Päiväkoti Sateenkaarentupa on valmistunut vuonna 1994 ja Ylihärmän eläinlääkärin talo vuonna 1979.