Tänään kokattiin kotimaista

Kimpale naudan sisäpaistia, perunoita, sipulipussi, kirsikkatomaatteja, pinaattia, porkkanaa... MTK-Kauhavan puheenjohtaja Kaija Aro ja sihteeri Seppo Rintakumpu veivät eilen Kauhavan yhtenäiskoululle laatikollisen aineksia, joista 8. luokan kotitalouden valinnaisryhmä teki tänään aterioita.

– Oppilaat saavat valita kahdesta pääruoka- ja kahdesta jälkiruokareseptistä, Aro kertoi luovutuskäynnillä.

Ne, joille maistuu liha, voivat valmistaa paistia hasselbackan juuresten kera. Kasviksista tykkäävien menussa on porkkana-pinaattilettusia ja kaurajauhiskastiketta.

MTK-Kauhavan edustajat luovuttivat keskusliittonsa kustantamat raaka-aineet koululle, jotta siellä toteutettaisiin MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallia. Tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruoanvalmistukseen ja tutustuttaa näitä suomalaiseen ruokaan ja sen tuottajiin.

Aro ja Rintakumpu antoivat lisäksi yhdistyksensä lahjana Ruokaa! – Kestävä maatalous ja ruoantuotanto -oppikirjoja opettajia varten.

– Jotta koulussa opetettaisiin maataloudesta oikein ja nykyaikaisesti, Aro perusteli.