Talvilomalla pilkitään Kauhavan pienimmissä pilkkikisoissa

Kauhavan kaupungin liikuntapalvelut järjestää talvilomaviikolla kulttuuripalveluiden kanssa kiertävän pilkkikisan. Yksi kisoista käydään Kortesjärven Saarijärvellä tulevana sunnuntaina 28.2., toinen keskiviikkona 3.3. Alahärmän Haarusjärvellä ja kolmas Ojutjärvellä 7.3.

Kaupungin kulttuuriohjaaja Jaakko Erkinheimo kertoo, että kilpailut ovat Kauhavan pienimmät, koska osallistujamäärä pidetään koronarajoitusten sallimalla tasolla, 20:ssä. Pilkkijöitä otetaan 19, ja viimeisen paikan vie toimitsija.

– Jokaisessa kisassa on yksi sarja kaikenikäisille, ja kolme parasta palkitaan. Osallistuminen on ilmaista, ja osallistujille tarjotaan lisäksi lämmintä mehua sekä makkaraa.

Erkinheimo koronaa, että kilpailuihin pitää ilmoittautua etukäteen kaupungin nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Maanantaina Saarijärven kisaan oli ilmoittautunut 6 ja Ojutjärven kisaan 4 pilkkijää.

Liikuntapalvelujen henkilökunta on kehittänyt myös omatoimista liikunnallista tekemistä talviloman ajalle.

– Korona on pakottanut ajattelemaan uudella tavalla, ja talviloman tapahtumissa panostetaankin nyt ulkoiluun, omatoimisuuteen sekä etätapahtumiin. Tarjolla on pilkkikisojen

lisäksi muun muassa 2 striimattavaa tapahtumaa: SaumaLIVE nuorisotila Saumasta sekä osana KauhaValhalla-pelitapahtumaa 2vs2 Overwatch-turnaus pääkirjastolta, Erkinheimo vinkkaa.

– Kaari-galleriassa voi vierailla katsomassa Marga Raatikaisen pouring-tekniikalla tekemiä akryylitöitä. Suomen Jääkärimuseolla on avoimet ovet kahtena päivänä, ja myös Puukko- ja tekstiilimuseo on avoinna.

Koko talviloman ohjelma on nähtävissä kaupungin nettisivuilla.