Sunnuntaina Kärppämäessä pääsee tutustumaan radio-ohjattavien autojen maailmaan

Kauhavan Urheiluautoilijoiden RC-kerho eli radio-ohjattavien autojen oma kerho tarjoaa tulevana sunnuntaina 13.6. seuran omalla radalla Kauhavan Kärppämäessä viime vuoden tapaan vapaamuotoisen tutustumisillan lajista.

– Kaikki ovat tervetulleita, seuran lajivastaava Tuomas Luoma sanoo.

Tutustumaan voi mennä kello 16-18. Rata löytyy Kärppämäentieltä 19-tien varrelta.

Luoman mukaan viime kesä toteutui kerhotoiminnan osalta aikalailla samalla tavalla kun aiempinakin kesinä.

– Korona helpotti hieman kesäksi, eikä karsinut harrastajamääriä oikeastaan ollenkaan. Koska laji on niin vahvasti ulkolaji, se auttoi tietysti myös. Osa taisi hieman vältellä yhteisiä treenejä ja he kävivät enemmän omalla aikaa treenailemassa. Kisatkin ajettiin useammassa valtakunnallisessa luokassa jollain lailla läpi.

Osallistujamääriä rajoitettiin isommissa kisoissa.

– Ilmeisesti aika hyvin taisivat silloiset rajat riittää, koska kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Meidän elokuisissa kisoissahan oli myös muun muassa turvaetäisyysrajoituksia varikolla ja ajajakorokkeella.

Seuran talous kärsi Luoman mukaan eniten tilanteesta.

– Juhannuksen ja syksyn jokamiesluokan kilpailut jäivät pitämättä, mikä oli iso lovi kukkaroon. Se näkyy myös pienoisautopuolella, kun samaa yhdistystä ollaan. Myös sponsorimainonnan myynti oli suurelta osin tauolla, joten niiden tulojenkin osalta oli selvästi välivuosi. Onneksi seuralla on jo ikää ja suhteellisen vakaa pohja, joten koronan yli päästäneen kuitenkin kohtalaisen hyvin, Luoma arvioi.

Radalla on tehty kovasti talkoita kevään aikana.

– Syksyllä myrskyn kaatama ajajakoroke on perustettu kokonaan uudestaan ja varikkotilat korokkeen alla on tehty uusiksi. Talkootöitä on tehty tähän mennessä 150 tuntia, ja ne jatkuvat vielä kesän ja syksyn aikana.

Short Course Summer Cupin osakilpailu ajetaan Kärppämäessä 24.7.

Vesa Rauhala