Sota-ajan kotirintamahistoriaa tutkinut kirjailija Erkki Kujala luennoi ensi viikon keskiviikkona Kortesjärven kirjastossa

Sota-ajan kotirintamahistoriaa tutkinut tohtori, kirjailija Erkki Kujala luennoi keskiviikkona 25.11. kello 18 alkaen Kortesjärven kirjastossa sotasukupolven elämäntarinasta otsikolla ”Riisitautisukupolvesta hyvinvointiyhteiskunnan rakentajiksi.”

Luennossaan Kujala käy läpi sotien jälkeistä lähihistoriaa kertoen, miten nälällä ja työllä kasvatetut sotasukupolven lapset nostivat köyhän Suomen hyvinvointivaltioksi. Talvisodan aikana syntyneeltä toholampilaiselta Erkki Kujalalta ilmestyi omaelämäkertakirja viime joulun alla Maahenki Oy -kustantamon omakirja-sarjassa.

– Sisulla ja sydämellä -kirja kertoo Kujalan monivaiheisen elämäntarinan kansakoulupohjaisesta halsualaisesta maanviljelijästä palkituksi dokumenttitoimittajaksi ja yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Kaikki opintonsa hän on tehnyt porras portaalta edeten radio- ja televisiotoimittajan työn ohessa. Kirja kertoo, kuinka kivinen tämä tie on ollut työn ja monien muiden tehtävien sekä harrastusten rinnalla. Kirja sisältää myös paljon suomalaista lähihistoriaa, kuvailee kirjastotoimenjohtaja Taneli Kolppanen.

Luennossaan Kujala peilaa yhteiskunnan sodanjälkeistä kehitystä yleisellä tasolla elämäkertansa pohjalta yksilön kokemusten kautta. Hän pohtii myös nykyajan menoa ja kysyy: Entä nyt?