Sivistysjohtaja Markku Viitasaari: Pidän mahdollisena, ettei etäopetukseen mennä

Hallitus on linjannut, että peruskoulun yläluokilla ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskellaan etänä 8.–28. maaliskuuta koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, johon Kauhava kuuluu, eletään kiihtymisvaihetta, mutta yläkoulujen ja lukioiden siirtyminen etäopetukseen on vielä epävarmaa.

– AVIn päätöstä odotellaan edelleen. Jos se päättää laittaa useampien kuntien perusopetusta etäopetukseen, sitten mennään sen mukaan Kauhavalla, mutta jos AVI ei tee koko maakuntaa tai maakunnan osaa koskevaa päätöstä, opetuksen järjestäjä eli Kauhavan kaupunki harkitsee vielä, sivistysjohtaja Markku Viitasaari sanoo.

– Kyllä minä sitä pidän mahdollisena, ettei etäopetukseen mennä.

Lukioiden kohtalosta kaupunki opetuksen järjestäjänä päättää itse, mutta Viitasaari korostaa kaupungin kuuntelevan, mikä AVIn kanta on perusopetukseen.

– Toisella asteella on hyvin erilaisia käytäntöjä. Meillähän lukiot ovat olleet lähiopetuksessa kevään lockdownista lähtien.

Viitasaari toivoo AVIn päätöksen syntyvän huomenna.

Siihen liittyen alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki on kutsunut kokoukseensa kuntajohtajat ja sivistysjohtajat koko maakunnasta.

– Se ilmeisesti haluaa opetuksen järjestäjätason näkökulmia mahdolliseen etäopetukseen. Käsitin, että Nyrkki tekee kiinteätä yhteistyötä AVIn kanssa, Viitasaari sanoo.

Alakoulujen oppilaita etäopetuskeskustelu ei tässä vaiheessa koske. He palaavat talviloman jälkeen kouluun, ja myös varhaiskasvatus jatkuu normaalisti.

Anu Nahkala