Sampo Sankelolle SM-hopeaa sprinttisuunnistuksessa

Lapuan Virkiää H18-sarjassa edustavan kortesjärveläisen Sampo Sankelon hyvä suunnistuskausi sai jatkoa viikonloppuna Juvalla. Merimaskusta kesäkuussa saatu keskimatkan SM-hopea sai kaverin 3,6 kilometrin sprinttisuunnistuksessa. Suomen mestaruudesta käytiin tiukka sekuntipeli, sillä pohjalaissuunnistaja taipui vain neljällä sekunnilla Espoon Suuntaa edustavalle Topias Kempille. Pronssi meni myös Espooseen, Jussi Raasakalle, joka hävisi Sankelolle 18 sekuntia.

– Vältyin kisan aikana isommilta virheiltä. Ykkösväli lähti kisassa hieman takkuillen ja tein muutaman turhan pysähdyksen, mutta pidän suoritustani onnistuneena.

– Lähdin tavoittelemaan hyvää omaa suoritusta kisasta, koska tiesin sen riittävän korkealle. Välillä sekunnit kääntyvät näin päin, mutta kokonaisuus oli hyvä.

Sankelon suunnistuskausi jatkuu vielä. Edessä on SM-yö Haminassa ja erikoispitkänmatkan SM-kisa Tampereella. Syksyn tärkeä tapahtuma on myös Suomen nuorten maajoukkueen valintaleiri, jonne Sankelo on saanut kutsun. Siellä valitaan suunnistajat nuorten maajoukkuerinkiin seuraavalle kaudelle.

– Viime keväänä nuorten EM-kisapaikka jäi harmittavasti saamatta yhden puuttuneen leiman vuoksi, joten elokuun EM-kisat Liettuassa jäivät väliin. Ensi vuonna yritetään uudestaan.