Sampo Sankelo suunnisti keskimatkan SM-hopealle

Lapuan Virkiän kortesjärveläissuunnistaja Sampo Sankelo nappasi suunnistuksen SM-hopeaa Naantalin Merimaskussa sunnuntaina. H18-sarjan Suomen mestaruuden voitti odotetusti Jämsän Retki-Veikkojen Aarni Ronkainen, jolle Sankelo hävisi 1.02. Pronssia otti Kuopion Suunnistajien Santeri Kirjavainen 1.10 Sankelon perässä.

– Kisa lähti hyvin liikkeelle, mutta kakkosrastilla oli hieman hakemista. Vältyin kuitenkin kisan aikana suuremmilta virheiltä. Suunnistus pysyi sujuvana, ja juoksu tuntui hyvältä. Sen kanssa on ollut tässä keväällä hieman ongelmia, kun lievä allergia on vaivannut, Sankelo kertoo.

Sampo Sankelon suunnistuskausi alkoi nihkeästi toukokuun neljässä EM-katsastuksessa. Sprinttikisassa yksi rasti jäi leimaamatta ja kisapaikka EM-koneeseen Liettuaan sen takia lunastamatta, vaikka muut kisat menivät kohtuullisesti. Syksyllä järjestettävään Eurooppa-cupiin Sankelon kevään näytöt riittävät, mutta virallista vahvistusta kilpailun järjestämisestä ei koronan johdosta ole vielä tullut.

– Kisojen puolesta tulee nyt hieman taukoa, mutta parin viikon päästä Vimpelissä on Lakeuden viesti, jossa on tarkoitus suunnistaa Virkiän joukkueessa. Seuraava isompi kisa on FIN 5 -suunnistusviikko heinäkuussa, ja SM-kisat jatkuvat sitten syksyllä muilla matkoilla. Niissä toivon mitaliputkelle jatkoa.