Sairaanhoitopiirissä kaksi uutta koronatartuntaa, tartuntaketjuja teuvalaisella tuulivoimatyömaalla ja seinäjokelaisessa päiväkodissa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen tiistaina 6.4. kaksi uutta koronavirustartuntaa. Pääsiäisen aikana todettiin kaikkiaan kolmetoista koronavirustartuntaa. Sairaanhoitopiirin mukaan suurimpia tartuntaketjuja alueella ovat olleet tuulivoimatyömaa Teuvalla ja Huhtalan päiväkoti Seinäjoella. Tartuntojen kokonaismäärä on 752.

Viime viikolla todetuista tartunnoista eniten 22 prosenttia oli perhepiiristä saatuja tartuntoja, ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 19 prosenttia, kuten myös työpaikoilta saatujen tartuntojen osuus.

Maaliskuussa todettujen tartuntojen kokonaismäärä oli hivenen edellisiä kuukausia korkeampi eli 115. Ilmaantuvuusluku on lievästi noussut viimeisen viikon aikana ja on tällä hetkellä 22,8/100 000 asukasta.

– Osastohoidon tarve on vähentynyt. Keskussairaalassa ei ole hoidossa koronaviruspotilaita ja alueen terveyskeskuksissakin vain muutama, tiedottaja Anita Huhtamäki selvittää.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 94 274. Eilen on tutkittu 474 näytettä. Viime viikolla tehtiin yhteensä 2115 koronatestiä.

– Muuntoviruksen aiheuttamia tartuntoja on tämän vuoden aikana todettu yhteensä 124, niistä valtaosa niin sanottua UK-varianttia.