Sairaanhoitopiirin koronatilanne rauhallinen, kokoontumisrajoitukset yhä voimassa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa koronatilanteen olevan rauhallinen. Tartuntojen kokonaismäärä on 813. Tiistaina 27.4.todettiin vain yksi uusi koronavirustartunta.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 26 tartuntaa (ilmaantuvuus 13,5/100 000 asukasta). Sairaalahoidon tarve on tällä hetkellä hyvin vähäinen.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 101 119. Eilen tutkittiin 487 näytettä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla 23.3.2021 lähtien.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeva Aluehallintoviraston 26.4. antama määräys 20 henkilön kokoontumisrajoituksesta Etelä-Pohjanmaalle on voimassa 1. - 16.5.

Määräyksestä huolimatta Nyrkki suosittelee yksityistilaisuuksiin enintään 10 hengen kokoontumisrajaa 16.5. saakka. Uskonnollisissa tilaisuuksissa ja muissa kokoontumisissa enimmäismäärä on AVIn määräyksen mukainen, enintään 20 henkilöä.

Aikuisten ja 20 vuotta täyttäneiden joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauotussuositusta jatketaan 16.5. asti. Ulkotiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta voidaan käynnistää edellyttäen, että vähintään kahden metrin turvavälit voidaan varmistaa.

Ryhmäkoko voi olla enintään 20 henkilöä. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.

Nyrkki ottaa kantaa ylioppilasjuhlien järjestämiseen sitten, kun Aluehallintoviraston määräys kokoontumisrajoituksista 17.5. alkaen on tiedossa.