Sadat kylät somettavat kesäkuun toisena lauantaina – Alahärmässä palkitaan härmäläänen maineteko

Avoimet kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat sisältöä omilla kanavillaan, ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä kello 6.00.

Kylille-koordinaattori Päivi Kultalahti kertoo, että tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, kuvagallerioita ja reitistöjä. Alahärmän kotiseututalolla pidetään Riuhnaasut, joissa ulkohärmäläinen palkitsee perinteisesti härmälääsen maineteon. Seremoniaa, jossa Alahärmän Yrittäjät ry saa seuraajan, pääsee katsomaan myös paikan päälle.

– Kylät saavat suunnitella ja tuottaa sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä, Kultalahti toteaa.

– Yksi valokuva kylän Facebook-sivulle riittää.

Avoimet kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu.

– Tarkoituksena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida tontteja, asuinalueita ja rakentajakampanjoitaan mahdollisille maallemuuttajille.