”Säästöjä varmasti löytyy muualtakin kuin terveysasemista”

Kaksineuvoisen yhtymähallitus esittää jäsenkunnille Alahärmän ja Kortesjärven hyvinvointiasemien sulkemista talousarvioraamiin pääsemiseksi. Ylihärmän terveysaseman tilanne tarkasteltaisiin, kun Kauhavan uusi hyvinvointikeskus valmistuu.

Taloudellisen raamin Kaksineuvoisen toimintavuodelle 2021 ovat antaneet jäsenkunnat, Kauhava ja Evijärvi. Kauhavan maksuosuus on noin 80 prosenttia.

Hyvinvointiasemien sulkemista vastustava yhtymävaltuuettu Harri Ojanperä (kesk.) sanoo ymmärtävänsä täysin sen, että säästöjä pitää hakea.

– Kuntayhtymän johtoryhmä on tehnyt todella hyvää työtä. Monista sellaisista asioista on saatu säästöjä, jotka eivät ole niin arkoja kuin tämä hyvinvointiasemien asia. Terveyspalvelu on elämässä kuitenkin aivan ykkösasia. Mutta säästöjä varmasti olisi löydettävissä muualtakin kuin terveysasemista, hän uskoo.

Hän harmittelee, että Kaksineuvoinen on ajautunut nykyiseen tilanteeseensa.

– Tähän ovat ajaneet pari viimeistä todella huonoa vuotta. On eletty yli varojen, ei olla piitattu talousarviosta eikä pidetty siitä kiinni. Nyt joudutaan sitten tekemään hätäratkaisuja, joilla paikkaillaan menneitten vuosien pitkähäntäisiä miinuksia tällä systeemillä, joka ei ole kuntalaisia palveleva. Kyllä tässä niin närkästyneitä on oltu, hän sanoo viitaten kuntalaisten ja valtuutettujen lukuisiin yhteydenottoihin.

Marianne Lähde