RuskaGospel Ylihärmässä

29.9. järjestetään RuskaGospel Ylihärmässä 25. kerran. Tämän vuoden teemana on Voittajan jengissä.

Tapahtuma alkaa päiväkonsertilla Anssin Jussin Areenalla, jolloin lavalle astuvat Save, kls, koomikko Mikko Vaismaa ja puhujana Samuli Luomaranta.

Toimintapisteet konsertin jälkeen jakautuvat Härmän Kuntokeskuksen tiloihin ja piha-alueelle sekä avoin lava yläkoulun tiloihin.

Tarjolla on isoskoulutusryhmille oma toimintapisteensä. Samoin nuorille aikuisille on oma toimintapistepiste, jossa Samuli Luomaranta musisoi ja puhuu. Juha Heinonen pohtii huomatuksi tulemista ja tämän päivän näkymättömyyttä ”Hei, mä oon täällä.”

Liikunnallista ja toiminnallista menoa löytyy ulkoa areenan ympäristöstä. Luovuudesta kiinnostuneille on luvassa oma kädentaitopajansa.

Yläkoululla avoimella lavalla kuka tahansa voi saada vuoron esiintyä, kuten laulaa, soittaa ja jonglöörata. Avoimella lavalla on myös Mikko Vaismaa ja mahdollisuus yhteislauluun.

Ylihärmän kirkko järjestetään Ruskamessu, sen toteutuksesta vastaa Satu Linko nuorten kanssa. Housebändi hoitaa koko messun musiikin. Lisäksi messussa puheen pitävät yhdessä Maarit Myllymäki ja Sara Sironen.

Messu sopii hyvin myös aikuisille ja samalla se tuo tuulahduksen nuorten tekemisestä ja innosta.

Iltakonsertissa Anssin Jussin Areenalla esiintyvät Park7, Audile ja ensimmäistä kertaa RuskaGospelissa brittiläinen Social Beingz, entiseltä nimeltään Twelve24. Bändi tekee paljon keikkaa ympäri Eurooppaa.

Nuorten puheenvuorot käyttävät Mikko Jaskari ja Tanja Erkkilä. Myös Juha Heinonen puhuu. Tapahtuman juontavat Oona-Mari March ja Aura Valkjärvi.

Tapahtumassa on vahvasti läsnä Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien ja Evijärven seurakunnan nuorten kädenjälki ja aktiivisuus.

Nuoret ovat vuoden ajan keränneet varoja tapahtuman järjestämiseen muun muassa myymällä vessa- ja talouspaperia, järjestämällä kahvituksia ja osallistumalla markkinoihin myyntipöydän kanssa.

Nuoret ovat tuottaneet sisältöä tapahtumaan, ja heidän kädenjälkensä näkyy myös esimerkiksi tapahtuman julisteessa.