Riskiryhmiin kuuluvien rokotukset laajenevat Kaksineuvoisen alueella

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedottaa, että koronarokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä, joten riskiryhmiin kuuluvien rokotuksia päästään laajentamaan.

Nyt ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki vuosina 1957–2005 syntyneet joko riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat henkilöt.

Lisäksi ikänsä puolesta ajan rokotukseen voivat varata kaikki 1956 tai sitä aiemmin syntyneet.

THL:n määritelmät riskiryhmistä ovat seuraavat: Riskiryhmä 1:een kuuluvat ne henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen 2-tyypin diabetes, Downin oireyhtymä (16 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat).

Riskiryhmä 2:een puolestaan kuuluvat ne henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, vaikea tai keskivaikea uniapnea, psykoosisaiaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

– Kätevimmin ajan koronarokotukseen voi varata netissä Hyvis.fi-sivustolla. Tällä hetkellä tuleville viikoille on vielä vapaita aikoja tarjolla, kertoo tiedottaja Anna Lindholm.

Ohje nettiajanvarauksen tekemiseen löytyy Kaksineuvoisen verkkosivuilta.

– Nettiajanvaraukseen avataan uusia rokotusaikoja sitä mukaa, kun varmistus saapuvista rokote-eristä saadaan. Mikäli kaikki ajat ovat hetkellisesti täynnä, ajanvaraussivustolla kannattaa käydä tarkistamassa tilanne säännöllisesti.

Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta käyttää internetiä, ajan koronarokotukseen voi varata myös puhelimitse: Vuonna 1946 tai sitä aiemmin syntyneet, p. 06 2412 4545, vuosina 1947–1956 syntyneet, p. 06 2412 4551, riskiryhmään 1 kuuluvat vuosina 1957–2005 syntyneet, p. 06 2412 4551, riskiryhmään 2 kuuluvat vuosina 1957–2005 syntyneet, p. 06 2412 4545.

– Ajanvarausnumeroon soitettaessa soittajan numero tallentuu takaisinsoittojonoon. Mikäli asiakas on soittanut matkapuhelinnumerosta, hän saa tekstiviestivahvistuksen numeron tallentumisesta. Kuntayhtymän työntekijä soittaa asiakkaalle takaisin, kun tulevien rokote-erien saatavuus varmistuu ja rokoteaikoja on avoinna.