Rekkakulkue saapuu torstaina Alahärmään

Power Truck Show’n rekkakulkuetta pääsee jälleen seuraamaan Kauhavalla valtatie 19:n varrella torstai-iltana 8.8. ja aiemmin päivällä Etelä-Suomea myöten. Torstai on kuljetusmessujen ja autonäyttelyn rakentelupäivä, jolloin myös näyttelyautot saapuvat ympäri Suomea ja muualta Euroopasta Alahärmään.

Kulkueessa matkaavat Euroopan rajuimmin rakennetut rekat ja yhdistelmät, ja mukana on myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja näyttelyyn osallistuvia muita autoja.

Ulkomaiset osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen olleet ihmeissään saamastaan huomiosta teiden varsilta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvea.

Tiet saattavat ruuhkautua, ja varsinkin Jalasjärveltä Alahärmään pyydetään autoilijoilta kärsivällisyyttä, sillä ruuhkaa on varmasti.

Muun muassa Puolasta, Saksasta, Slovakiasta ja Tanskasta saapuvat rekat saapuvat varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Ruotsin ja Norjan rekat saapuvat Naantalin satamaan. Koko komeudessaan kulkue on nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Alahärmää.

Hinausautot K. Sulinko toimittaa pilottiauton virkaa ja johdattaa letkaa loppumatkan. Sulingon mukana matkaavat myös Pohjoisen valtatien pelastajat tv-sarjan tähdet Bjørn Lægreid ja Thord Paulsen. Kaukaisin osallistuja Sergey Petukhov on matkannut lähes 10 000 kilometriä ja 7 aikavyöhykkeen läpi Jakutian tasavallasta.

Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa letka kerätään vielä kerran kasaan, ja kulkue lähtee Alahärmään. Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja.

Power Truck Show kuljetusmessuineen ja autonäyttelyineen järjestetään 9. - 10.8. PowerParkissa.