Rautalukko Pajarockin finaaliin

Kauhavalainen kokoonpano Rautalukko soitti itsensä Seinäjoen Rytmikorjaamolla järjestetyn Pajarockin finaaliin. Yksitoista bändiä läpäisi esikarsinnan, ja finaaliin valikoitui niistä viisi, joten finaalipaikan saaminen on kelpo teko. Pajarock katselmoi nuoria eteläpohjalaisia bändejä, ja kunkin paikkakunnan elävän musiikin yhdistys sai lähettää kisaan yhden edustajan.

Muut finalistit olivat The Flying Gums Seinäjoelta, Pieds D´Argile Ilmajoelta, Juluma Vimpelistä ja Rock Machines Alajärveltä.

Bändien kirjo oli hyvin laaja, mutta niin oli myös tuomariston, joka koostui maakunnan musiikkialan kovista nimistä. Juryssä istuivat Sanna Säntti Voice Of Finland -kilpailusta, Kauhavan oma mies Kimmo Ahola, joka toimii mm. Nightwishin miksaajana, toimitusjohtaja Sami Alho musiikin tuotantoyhtiö Carpel Music Oy:stä ja muusikko Jukka Tanttari Movetron-yhtyeestä.

Omia kappaleita

Kisasta jäi hyvin positiivinen kuva, kommentoi kilpailun tuomari Sanna Säntti.

Nuoret vetivät koko ajan täysillä ja heistä huomasi, että he olivat harjoitelleet. Koko tuomaristo arvosti bändien mieleenpainuvia melodioita, sanoituksia sekä ennen kaikkea omia kappaleita.

Tasaisesta kilpailusta huolimatta ylitse muiden nousi Vimpelistä tullut yhtye Juluma. Juluman kokoonpanoon kuuluvat Jussi Liikala (laulu), Aleksi Riihiaho (kitara), Samuli Salmela (kitara), Ville Jyrkkä (rummut), Janne Särkinen (koskettimet) ja Arttu Salmela (basso).

Anna Vierula