Raati valmistautuu lukemaan Puukko ja aika -aiheisia runoja

Kilpailutöiden vastaanottaminen vuoden 2019 Puukkorunokilpailuun on alkanut. Tänä vuonna teemana on Puukko ja aika.

– Aihetta voi tulkita monipuolisesti ja erilaisilla vivahteilla, kaupungin kulttuuriohjaaja Maria Kuikka vinkkaa.

Runoja voi lähettää 1.5. saakka osoitteeseen Kauhavan kaupunki, Kulttuuripalvelut/Puukkorunokilpailu, Kauppatie 88, 62200 Kauhava.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, toinen aikuisille ja toinen alle 17-vuotiaille.

Kuikka neuvoo, että kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Yhteystiedot laitetaan mukaan suljetussa kuoressa, jonka päälle merkitään runon nimi ja sarja.

– Teksti voi olla aikaisemmin esitetty mutta ei julkaistu. Yksittäisten osallistujien tekstien lukumäärää ei rajoiteta. Järjestäjillä on oikeus ilman eri korvausta julkaista kilpailuun lähetettyjä tekstejä. Muutoin runon kirjoittajalla säilyvät oikeudet omaan tekstiin, Maria Kuikka ohjeistaa.

Voittaja julkistetaan ensi kesän Puukkofestivaaleilla. Pääpalkintona puukkorunoilija saa oman nimikkopuukon. Lisäksi raati voi jakaa kunniamainintoja.

Kilpailun järjestävät Kauhavan Puukkofestivaalit ry, Kauhavan kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut sekä Pohjanmaan Kirjailijat ry.

Viime vuonna kynäniekat runoilivat puukoista ja kudonnaisista. Lasten ja nuorten sarjan voitti Pernaan koulun 1.-2. luokka, aikuisten paras oli nimimerkki Pynski.