Päämajapyöräily Ylihärmästä Kaurajärvelle - Elotryskööt jatkuvat viikonvaihteeseen

Ylihärmän Elotrysköiden oheisohjelmaan kuului perinteinen Päämajapyöräily. Lenkin teki toistakymmentä pyöräilijää.

Ylihärmän Reserviläisten Päämajapyöräily suuntautui Ylihärmän keskustasta Kaurajärven kievariin, jossa pyöräilijöitä odottivat korppukahvit. Matkaa kertyi edestakaisin noin 30 kilometriä. Vauhti oli suunniteltu melko leppoisaksi, että mahdollisimman moni voisi osallistua.

– Lähtö oli Päämajalta ja kohteessa pyöräilijät pääsivät tutustumaan Marskin rekeen, jolla marsalkka Mannerheim tuotiin Vöyriltä Ylihärmään, Ylihärmän Reserviläisten puheenjohtaja Mika Mäki kertoi.

Träskin suku on pitänyt kievaria, jossa Mäen mukaan myös Isontalon Antti ja Rannanjärvi ovat vierailleet aikoinaan. Vaasassa on käyty markkinoilla ja kievari oli monille tuttu paikka.

– Kievarista Mannerheim on kuljetettu vuonna 1918 reellä Ylihärmään. Seurueeseen kuului kaksi rekeä, joista ainakin toista on perimätiedon mukaan vetänyt ylihärmäläinen hevonen.

Mäki oli pyöräilytapahtuman aikaan työvuorossa, mutta muita innokkaita pyöräilijöitä oli paikalla toistakymmentä. Miesvoittoinen joukko polkaisi liikkeelle vähän kello 18 jälkeen. Noin tunnin kuluttua joukko saapui Kaurajärvelle. Paikalla oli Roy Träsk, joka esitteli heidän ladossaan säilytettävän Marskin reen.

Elotryskööt-tapahtuma alkoi 5. elokuuta ja jatkuu vielä viikonvaihteeseen. Lauantaina 15.8. järjestetään Elosoitot kello 14 alkaen Ylihärmän Nuorisoseuralla. Sunnuntaina samassa paikassa pidetään Kansanlaulukirkko.

Outi Rantala