Tilaajalle

Pullonpalautuskuiteilla lahjakortteja perheille

Lions Club Ilmattaren pullonpalautuskuittikeräyksen tuotto kasvoi viime vuodesta yli 700 eurolla. Klubin presidentti Tuula Koskela luovutti viikko sitten 1795 euron edestä ruokalahjakortteja Kaksineuvoisen aikuissosiaalityön johtavalle sosiaalityöntekijälle Raili-Helena Kangasluomalle ja Kauhavan seurakunnan diakonissalle Marja Kosolalle. Kangasluoman ja Kosolan käsien kautta apu päätyy kantakauhavalaisille perheille ja pariskunnille.

– Meillä kortteja jaetaan pitkin vuotta esimerkiksi erilaisiin kriisitilanteisiin joutuneille. Tarpeen taustalla voi olla myös se, että tulot ovat pienet ja tulee yllättävä meno tai laskut vain ovat kerääntyneet, Kangasluoma sanoi.

– Toki kortteja annetaan ihan sellaisiinkin tilanteisiin, että ruokaa ja rahaa ei juuri sillä hetkellä ole.

Tuula Koskela muisteli luovutustilaisuudessa seurakuntatalolla, että LC Ilmatar on tarjonnut kauppojen asiakkaille mahdollisuuden osallistua vähävaraisten ihmisten auttamiseen pullonpalautuskuiteillaan vuodesta 2011 lähtien. Keräyksen ideoi tuolloinen presidentti Marita Laakso-Kangas. Tällä hetkellä keräyslaatikoita on K-Supermarket Kauppatiellä, S-marketissa ja Halpa-Hallissa.

– Tänä vuonna meillä oli jonkin verran haasteita laatikoiden kanssa, Koskela harmitteli.

– Osasta oli yritetty onkia kuitteja, mikä aiheutti vaurioita, ja jouduimme vaihtamaan laatikot uusiin. Puolisotoiminnan ansiosta Oriveden ohutlevytekniikka sai vinkkiä siitä, että tarvitsemme uudet, kestävät laatikot. Yritys valmisti meille kolme ilman korvausta.

33 naisen klubi ilahduttaa kauhavalaisia lahjakorttien lisäksi muillakin tavoilla.

– Olemme esimerkiksi hakeneet neljä kuorta Joulupuu-keräyksen kuusesta. Hankimme lahjat kahdelle tytölle ja kahdelle pojalle, sihteeri Berit Perälä kertoi.

Anu Nahkala