Prikaatikenraali Koskela luennoi Kauhavalla ensi viikolla, Lentohotelli toivoo ilmoittautumisia etukäteen sähköpostilla

Lappajärveläissyntyinen prikaatikenraali evp. Mauri Koskela luennoi LSK:n linnarakennuksen auditoriossa ensi viikon perjaintaina 23.11. kello 19 aiheenaan Ajankohtaista Lähi-idästä.

Oli toukokuu 2018 tulenaroilla Golanin kukkuloilla. Prikaatikenraali Mauri Koskela oli mennyt vuoteeseensa tukikohdassa Syyrian puolella tulitaukolinjaa. Hän havahtui kranaatin räjähdyksiin.

– Ääni vain voimistui. Syyriassa olevat iranilaisjoukot olivat ampuneet ohjuksia kohti israelilaisia. Israel puolestaan teki ilmaiskuja iranilaisten asemiin.

Koskela ymmärsi olevansa joukkojensa kanssa kahden tulen välissä. Koskela on vahva asiantuntija. Hän päätyi Lähi-idän mahtivaltioiden keskelle, kun hän palveli kahden vuoden ajan Golanilla apulaiskomentajana YK:n rauhanturvaoperaatiossa. Niin sanottu Undof-operaatio on vahtinut Israelin ja Syyrian välistä tulitaukolinjaa vuodesta 1973.

Koskelan tärkein tehtävä oli tukea komentajaa, kenraali Jai Shanker Menonia ja tarpeen vaatiessa myös sijaistaa häntä.

Koskela palasi komennukseltaan Suomeen kesäkuun alussa ja vierailee nyt Kauhavalla kertomassa monivuotisista kokemuksistaan kansainvälisissä konfliktitilanteissa.

– Kun aseellisen konfliktin keskellä joutuu hillitsemään hermot ja tekemään päätöksiä, se on kokemusta, jollaista Suomessa ei saa. Avaintehtäviin määrättävien henkilöiden olisi hyvä käydä näissä kriisinhallintaoperaatioissa.

Esitelmätilaisuuden jälkeen on iltatilaisuus Messi-ilta upseerikerholla klo 21 alkaen. Tarjolla on myös buffet-pöytä 20 e/hlö, jota varten on tehtävä varaus 19.11. mennessä info@lentohotelli.fi tai puh. 050 463 7515.

14.11. Komiat-lehdessä on väärä sähköpostiosoite ilmoittautumiselle.

– Pahoittelemme asiaa, siihen oli vahingossa tullut LSK Business Parkin osoite Lentohotellin sijasta, Sanna Ristimäki kertoo.

Tilaisuuksien isäntänä toimii Lentosotakoulun Perinneyhdistys ry yhteistyössä Pohjanmaan Rauhanturvaajat ry:n kanssa. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.