Postin lakon takia muutoksia Komiat-lehden jakelussa: Valtaosa tilaajista saa lehtensä tämän päivän ja huomisen aikana, digilehti on kaikille auki, lehden voi noutaa esimerkiksi Komiat-konttorilta sekä Alahärmän ja Kortesjärven kirjastoista

Maanantaina 11.11. alkanut Postin lakko aiheuttaa muutoksia Komiat-lehden jakeluun. Ne koskevat tänään 13.11. ilmestynyttä Komiat-lehteä ja muita lakon aikana ilmestyviä Komiat-lehtiä.

– Lakon aikana Komiat-paperilehteä ei voida valitettavasti jakaa normaalisti kaikille tilaajille, päätoimittaja Marianne Lähde pahoittelee.

Ilkka-yhtymä on hankkinut lakon ajaksi korvaavan jakelun yksityiseltä jakeluyhtiöltä suurimpaan osaan Komiat-lehden päälevikkialuetta.

Komiat-lehti jaetaan kaikkiin talouksiin seuraavilla postinumeroalueilla: 62200 Kauhava, 62220 Pernaa, 62230 Jylhä, 62240 Huhmarkoski, 62260 Hirvijoki, 62300 Härmä, 62370 Kangasto, 62375 Ylihärmä, 62380 Kosolankylä, 62395 Petterinmäki ja 62420 Kortesjärvi.

– Tänään 13.11. ilmestynyt Komiat-lehti pitäisi tulla näillä postinumeroalueilla asuville tämän päivän aikana. Osa jakelusta voi mennä huomisen puolelle.

Kaikki levikkialueen kylät eivät valitettavasti kuulu korvaavan jakelun reiteille.

– Kauhavan keskustassa, varhaisjakelualueella tilaajat saavat kaksi lehteä, eli tilatun ja lisäksi korvaavan jakeluyhtiön tekemän peittojakelun. Tämä johtuu siitä, että varhaisjakelu toimii myös lakon aikana, mutta korvaava jakeluyhtiö ei voi tietää, missä taloudessa on tilaus, kertoo jakeluita järjestänyt johtaja Sauli Harjamäki Ilkka-yhtymästä.

Koko Komiat-lehden levikkialueelle korvaavaa jakelua ei valitettavasti ole pystytty järjestämään.

– On myös hyvä huomata, ettei korvaava jakeluyritys jaa lehteä sellaiseen postilaatikkoon, jossa on Ei mainoksia -tarra. Täydennämmekin jakeluverkkoa nippujakelulla.

Komiat-lehden voi noutaa Kauhavalta lehden konttorilta osoitteesta Nikolaintie 5B, Alahärmän ja Kortesjärven kirjastoista, Kortesjärven SEOlta ja Alahärmän S-marketista.

Huomenna torstaina kyseisen Komiat-lehden saa noutaa Kortesjärvelle avautuvasta, uudesta S-Marketista.

Komiat-lehden konttorin ollessa suljettuna lehden voi hakea lehden ulko-ovella olevasta laatikosta.

Postilakon vuoksi Komiat-lehden verkkopalvelu on päätetty avata kaikkien luettavaksi. Komiat-lehden verkkosivuilla lakon aikana julkaistavat jutut ja Komiat-lehden digilehti eli näköislehti ovat luettavissa ilman kirjautumista.

– Verkkosivuilla Komiat-näköislehti on kaikkien luettavissa normaalin ilmestymisaikataulun mukaan, päätoimittaja Marianne Lähde kertoo.

Postilakon takia Komiat-lehden painoaikataulua on pitänyt aikaistaa reilulla vuorokaudella. Tiistai-iltapäivän sijaan lehti painetaan lakkoviikoilla jo maanantaina aamulla.

Poikkeuksellinen painoaikataulu vaikuttaa myös ilmoitusten jättämiseen.

Seuraavan viikon lehteen tulevat ilmoitukset pitää jättää jo edellisen viikon torstaina kello 16:een mennessä.

– Aikataulu voi olla joissain tapauksissa haastava, mutta ilmoitusten valmistamiseenkin pitää varata aikaa, Lähde muistuttaa.

Lakko vaikuttaa myös toimituksellisen materiaalin käsittelyaikatauluihin. Sellaiset uutiset, jotka eivät aikaistetun painoaikataulun vuoksi ennätä lehteen, ovat luettavissa Komiat-lehden verkkosivuilta.

Alahärmän kirjasto: Kirjastokuja 4. Henkilökunta paikalla ma ja to 12 - 19, omatoimikrjasto 7 - 21, ti, ke ja pe 10 - 16.

Alahärmän S-Market: Saharavainiontie 1, ma - su 7 - 21, su 11 - 20.

Kortesjärven kirjasto: Jääkärintie 51. Henkilökunta paikalla ma ja to 12 - 19, ti, ke ja pe 10 - 16. Omatoimikirjasto 7 - 21.

Kortesjärven SEO: Ollinkankaantie 112, ma - pe 8 - 20, la 10 - 18, su 12 - 18.

Kortesjärven S-Market: Jääkärintie 54, ma - la 7 - 21, su 11 - 18.