Pohjanmaan Kokoomus nimesi aluevaaliehdokkaita – mukana 7 kauhavalaista

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus on nimennyt kokouksessaan 65 ehdokasta Etelä-Pohjanmaan tammikuun aluevaaleihin. Kokoomuspiiri nimeää myöhemmin vielä 8 ehdokasta lisää, jolloin lista on täysi.

Kauhavalta ehdolle asetettiin 7 ehdokasta. He ovat palveluyksikön johtaja Tiina Ala-Rantala, nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä, rehtori Tanja Malinen, erikoiseläinlääkäri Anna-Maija Renko, kansanedustaja Janne Sankelo, yrittäjä Vesa Takala ja lähihoitaja Tapani Tuominen.

Kokoomuksen Kauhavan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Veli-Matti Lillbacka on tyytyväinen, että Kauhavan ehdokasasettelu saatiin valmiiksi hyvissä ajoin.

- Kokoomuspiiri jyvitti ehdokasmäärät kuntiin, ja Kauhavan kiintiöksi tuli 7 ehdokasta. Ehdokkaita haettiin yhteistyössä kunnallisjärjestön ja kokoomuspiirin kanssa, Lillbacka kertoo.

Lillbackan mukaan kokoomus halusi ehdokasasettelussa Kauhavalla huomioida aluevaalien erityisen luonteen. Hyvinvointialue päättää jatkossa Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveystoimen palveluista ja palo- ja pelastustoimesta.

– Halusimme myös, että ehdokkaiden taustat ja osaaminen sopivat tuleviin mahdollisiin luottamustehtäviin. Tällä kattauksella kelpaa lähteä äänestäjien arvioitavaksi.

Lillbacka muistuttaa, että äänestäjien voivat äänestää ehdokkaita muistakin kunnista.

– Kokoomuksen Kauhavan kunnallisjärjestön kylmän viileä linjaus on kuitenkin huolehtia aluevaltuustoon edustusta Kauhavalta. Meillä on hyvinvointikeskus valmistumassa, terveysasemat toiminnassa ja hyviä käytänteitä palo- ja pelastustoimessa. Ne tarvitsevat puolustajansa.