Pienimuotoinen Power Truck Meeting tulossa elokuussa

Härmäläinen rekkatapahtuma järjestetään elokuussa yksipäiväisenä pienimuotoisena tapahtumana. Autonäyttelyn lisäksi huvipuisto järjestää erillisen iltatapahtuman.

Power Truck Show jää tänä vuonna väliin, mutta tapahtuman järjestäjän edustaja Ari Nukala kertoo, että koronatilanteen rauhoituttua todettiin, että pieni tapahtuma on mahdollista järjestää.

– Power Truck Meeting järjestetään 22. elokuuta Power Parkin uudella leirintäalueella eli eri paikassa kuin normaalisti. Kuljetusala on painanut alkuvuoden niska limassa töitä, joten päätimme antaa alan ihmisille yhden virkistyspäivän, Nukala sanoo.

Autoja on ilmoittautunut näyttelyyn toistasataa, kaikki kotimaasta. Normaalivuosina näyttelyssä on ollut noin 500 autoa. Messuosastoja ei ole ollenkaan. Monsteriautoja ei ole ollut tapahtumassa vuosiin enää eikä niitä tänäkään vuonna nähdä.

– Odotamme paikalle paria kolmea tuhatta ihmistä. Kaikki ajankohtaiset varotoimet tehdään, käsidesiä on käytettävissä ja turvaväleihin ohjeistetaan. On tietenkin myös ihmisten omalla vastuulla, että ei tulla sairaana paikalle.

Tapahtuman taloutta tällainen pieni meeting ei korjaa.

– Liikevaihtohan on pudonnut nollaan. Halusimme tällä kuitenkin pitää yllä tulevaisuuden tapahtumia.

Pienellä väellä järjestettävä tapahtumakin tarvitsee tekeviä käsiä organisaation oman väen lisäksi. Muun muassa ensiapuun, lipunmyyntiin, liikenteenohjaukseen ja siivoamiseen tarvitaan yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi Alahärmän Kisan lentopallojaosto osallistuu perinteisesti siivousporukkaan ja saa näin vähän tuloja toimintaansa.

Power Truck Meeting järjestetään 22. elokuuta kello 10-18. Iltatapahtumasta vastaa huvipuisto Power Park. Seuraava iso Power Truck Show on tarkoitus järjestää 13.-14. elokuuta 2021.

Outi Rantala