Tilaajalle

Perussuomalaisten Risto Mattila ilmoittautui ehdokkaaksi aluevaaleihin

Kauhavan kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Risto Mattila on ehdolla aluevaaleissa, joissa valitaan edustajat uuden maakunnallisen hyvinvointialueen valtuustoon. Vaalit pidetään tammikuussa 2022. Mattila toivoo äänestäjiltä aktiivisuutta.

– Vaikka maakunta-sote ei ole ollut monelle mieleen, nyt ei ole oikea hetki protestoida sitä, kun asia on kerran näin päätetty. Lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska haluan olla päättämässä, miten hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut ja pelastustoimen palvelut.

Mattila edustaa Kauhavaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksessa ja istuu kolmatta kautta maakuntavaltuustossa. Maakunnallinen työ on tullut tutuksi myös Sedun tarkastuslautakunnassa ja yhtymävaltuustossa sekä Eepeen Osuuskaupan edustajistossa.

– Palveluja ei pidä keskittää muutamaan isoon keskukseen. Vähintään peruspalvelut pitää löytyä joka paikkakunnalta. Palveluja sijoiteltaessa hyvinvointialueen kannattaa hyödyntää hyväkuntoisia olemassa olevia rakennuksia. Tässä vaiheessa Kaksineuvoisen ja kaupungin ei pidä lakkauttaa mitään palveluja, sillä se vaikuttanee myös hyvinvointialueen saamiin valtion tukiin, Mattila aprikoi.

Mattila uskoo, että äänisaalista voi kertyä riittävästi läpimenoon, jos aiemmin häntä äänestäneet lähtevät uurnille. Hän on aiemmin eduskuntavaaleissa saanut ääniä Kauhavan lisäksi esimerkiksi Seinäjoelta ja Lapualta.

Outi Rantala