Pandemia estää uuden vuoden leffanäytökset

Tänä vuonna kuntalaiset eivät pääse ilmaisiin uudenvuoden elokuviin, mikä Kauhavalla on ollut tapana jo kymmenen vuotta. Syynä ovat koronan tuomat rajoitukset, joiden vuoksi joukkojen kokoontuminen ei ole sallittua.

– Elokuvat valitettavasti jäävät näyttämättä tänä vuonna tämän pandemiatilanteen takia. Ensi vuoden osalta asia ratkaistaan sitten erikseen, kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala kertoi joulukuussa.

Kaupunki ei ollut mukana elokuvanäytösten järjestämisessä viime vuonna. Syynä olivat säästöt. Komiat-lehti uutisoi asiasta seuraaasti: Kaupunki vetäytyi elokuvien tarjoajien joukosta tukalan taloudellisen tilanteensa takia.

Perinteen haluttiin kuitenkin jatkuvan, joten haettiin uusi ratkaisu, ja viime vuonna elokuvat Kauhavan Y-Kinossa ja Alahärmän Magnum Theatressa tarjosivat Komiat-lehti kymmenennen ja PowerPark ensimmäisen kerran.

Uudenvuoden elokuvaperinne on alkanut vuonna 2009. Idean isä on Kauhavan entinen hallintojohtaja Tuomo Lehtiniemi, joka katsoi, että laitetaan rahat elokuviin sen sijaan, että ammutaan ne raketteina taivaalle.