Tilaajalle

Paketit matkaavat Postin lakosta huolimatta

Viime viikon maanantaina alkanut Postin lakko on ruuhkauttanut välillä enemmän tai vähemmän muita pakettipalveluja tarjoavia yrityksiä Kauhavalla. Kiireellisestä paikasta on hyvänä esimerkkinä Power Kauhavan yhteydessä toimiva Matkahuolto.

– Olemme jo jonkin aikaan hoitaneet Matkahuollon pakettipalveluja, ja Postin lakon alettua kauttamme kulkevat pakettimäärät ovat lisääntyneet rajusti. Jossain määrin ne kasvoivat jo viime viikolla, mutta osa ilmeisesti odotti, että lakko peruuntuisi, ja nyt suma purkaantuu. Sen lisäksi ihmisille tulee uusia lähetystarpeita. Nyt näyttää siltä, että pakettimäärät ovat varmistikin jo tuplaantuneet normaalitilanteesta, arvioi yrittäjä Mikko Hast lakon kolmantena päivänä viime viikon keskiviikkona.

Hänen mukaansa Matkahuollon puolella otetaan koko ajan tavaraa vastaan ja luovutetaan sitä eteenpäin.

– Toistaiseksi selviydymme pakettiliikenteestä. Olemme välillä kaikki työntekijät lähetysten kimpussa, Hast ehti sanoa kesken liikkeen ja pakettien työkiireiden.

Yrittäjä lisäsi vielä, että pakettipuolella on myynnissä rahtipusseja ja postituslaatikoita.

Alahärmässä Matkahuollon pakettipalvelu toimii RoadHousen yhteydessä.

– Tuntuu, että pakettien määrä on kasvamaan päin. Viime viikon tiistaina oli ruuhkaisaa, ja seuraava päivä oli rauhallisempi, kuvaili kertoi muun muassa Matkahuollon puolella työskentelevä Anu Aalto-Rinne.

Toiminta alkoi RoadHousessa viime keväänä.

– Pakettiasiakkaat ovat löytäneet meille, Aalto-Rinne mainitsi.

Entä mikä on ollut tilanne esimerkiksi Kauhavan R-kioskin pakettipalveluissa?

– Tulin Postin lakon alkamisviikolla eli viime viikolla töihin keskiviikkona, ja sillä perusteella voin sanoa, että lakon vaikutukset ovat näkyneet meillä jonkin verran, totesi myyjä Sirkka Försti marraskuun 13. päivänä.

R-Kioskin palveluihin kuuluu Matkahuollon pakettipiste, DHL Express -palvelupiste ja Schenker-noutopiste.

– DHL Expressin kautta voi lähettää ulkomaille pikalähetyksen tai vastaanottaa sieltä tulevan pikalähetyksen. Schenker puolestaan kuljettaa esimerkiksi postimyyntiyritykseltä tilattuja tuotteita, Försti selosti.